Τσακαλώτος: Σχεδιασμένα θα γίνει η έξοδος της χώρας στις αγορές

Απαντήσεις στην κριτική από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, έδωσε με δηλώσεις του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης.
«Θέλουμε μία δίκαιη ανακατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν την έχουμε σήμερα. Μόλις δημιουργηθεί ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα διαπραγματευτούμε μείωση της φορολογίας, ιδίως της έμμεσης» είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3». Επίσης, έκανε λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ, «η οποία δεν έγινε πράξη τα δυόμισι χρόνια, αλλά εξακολουθεί να ισχύει ως εξαγγελία», ενώ δεν δέχθηκε ότι υπήρχε προεκλογική εξαγγελία για κατάργησή του, αλλά είπε ότι η εξαγγελία ήταν αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από άλλο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε πληροφορίες που θέλουν την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ να καθυστερεί επειδή οι δανειστές βλέπουν αρνητικά εξαγγελίες της κυβέρνησης για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο και αγνοούσε το αν είναι προγραμματισμένη ή όχι τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης – θεσμών για αυτό το θέμα. «Δεν υπάρχει ενημέρωση από την ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά η καταστροφολογία πολλές φορές έχει διαψευστεί», είπε.
«Κάθε φορά κρατούν ένα αριστερόμετρο από αυτά που κρατούσαν στην Κουμουνδούρου αυτοί που έφυγαν για να μας κρίνουν. Ας μας κρίνουν για το σήμερα επιτέλους» είπε ο κ. Αλεξιάδης για τη στάση της αντιπολίτευσης.


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]