Στην Πρέβεζα το 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ η έναρξη των εργασιών-
Κορυφαία στιγμή για την Πρέβεζα αποτελεί η πραγματοποίηση του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα  Σάββατο .Η επίσημη έναρξη των εργασιών έγινε την  Παρασκευή από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ παρουσία 120 συνέδρων , απόδημων Ηπειρωτών από κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς και των τοπικών φορέων ενώ κορυφαία στιγμή θα είναι η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κατά την διάρκεια της βράβευσης προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών , της επιχειρηματικότητας , την τοπική αυτοδιοίκηση κλπ. Ο κ.Κουϊκ μίλησε με θερμά λόγια για τους απόδημους Ελληνες, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σχετικά με την πορεία της χώρας .
Χαιρετισμούς απεύθυναν οι βουλευτές Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης ενώ για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου και για τις Πολιτιστικές Διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων μίλησαν αντίστοιχα ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου και ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς παρουσίασε την επιχειρηματικότητα στην Πρέβεζα.
Οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι ενώ μεταξύ άλλων τις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης , ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίων Γιώργος Καψάλης, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γεώργιος Δόσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Γκόλας κλπ.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Χρυσόστομος Δήμου ο οποίος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και το επιμελητήριο Πρέβεζας για την φιλοξενία.
Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου χαιρετισμό απηύθυνε ο Ιεροδιάκονος π. Αρσένιος Νυδριώτης.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης με τη σειρά του καλωσόρισε τους απανταχού Ηπειρώτες στην Πρέβεζα δηλώνοντας περήφανος για όλους αυτούς τους συμπατριώτες μας που διέπρεψαν και διαπρέπουν σε κάθε γωνιά του κόσμου.»Είμαστε περήφανοι για την προκοπή σας και την αγάπη σας στην πατρίδα. Σήμερα που η πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων δίνεται το μεγάλο παρών» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας. Ακολούθησε παρουσίαση της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βικτώριας Φερεντίνου με θέμα «Η Ήπειρος των τεχνών από την αρχαιότητα έως σήμερα και τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με έργα του Γιώργου Μήτση , τον οποίο προλόγισε ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος και μαθητής του καλλιτέχνη Βησσαρίων Βακάρος.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]