Σωματείο επισιτισμού...Απεργία ...20 Ιουλίου

Συνέντευξη παραχώρησαν σήμερα τα μέλη του Σωματείου Εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό για την απεργία που έχει προκηρυχθεί στον κλάδο και τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου.
Η πρόεδρος Ανδριάνα Λευτάκη ανέφερε: Επιλέγουμε την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας γιατί είναι προφανή τα κέρδη που βγάζουν οι επιχειρήσεις την ώρα που εμείς οι εργαζόμενοι και οι μισοαπασχολούμενοι  παραμένουμε κακοπληρωμένοι αν όχι απλήρωτοι ή άνεργοι.
Αυτή την κατάσταση βιώνουμε, όσο και αν κάποιοι ευαγγελίζονται  ότι η ανάπτυξη στον κλάδο του τουρισμού φέρνει θέσεις εργασίας . Φυσικά και φέρνει θέσεις εργασίας, αλλά κανένας δεν μιλάει για τους όρους εργασίας, για τα πετσοκομμένα δικαιώματα, για τις συμβάσεις που υπογράφονται αλλά δεν υλοποιούνται.
ΟΙ παλιότεροι εργαζόμενοι θα θυμούνται ότι στην προ-κρίσης περίοδο όπου και τα κέρδη ήταν λιγότερα και οι τουρίστες δεν έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι μισθοί μας ήταν καλύτεροι απ ότι τώρα με την «ανάπτυξη», που οι εργοδότες έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικοί, που έχουν αποφασίσει ότι για να έχουν περισσότερα κέρδη πρέπει να τελειώνουν  με ότι δικαιώματα και μισθούς έχουν κατακτηθεί με αγώνες από τους εργαζόμενους.
Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς σε αυτή την κατάσταση. Στις 20 Ιουλίου έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία στον κλάδο, στην οποία συμμετέχει και το Σωματείο μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα στις 5:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
Η Δανάη Μπεργούνη σημείωσε: Ως εργαζομένη  σε μεγάλη επισιτιστική αλυσίδα, θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους να προβληματιστούν με βάση τη δική τους πείρα και ζωή, μέχρι πότε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με μεροκάματα που δεν φτάνουν να ζήσουμε. Το να έχουμε απλά μια δουλειά δεν μας αρκεί. Θέλουμε δουλειά που να μας επιτρέπει να ζούμε ανθρώπινα. Υπάρχουν συνάδελφοι απλήρωτοι 7 και 8 μήνες, που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια. Οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουμε από χρόνιες τενοντίτιδες παρά το γεγονός ότι είμαστε νέοι , έχουμε συναδέλφους στο delivery που παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα στους δρόμους για να φτάσουν στην ώρα τους οι παραγγελίες , η λίστα με τα προβλήματα δεν έχει τελειωμό.
Η πείρα έχει δείξει ότι όταν παλεύουμε όλοι μαζί, οργανωμένα, έχουμε και κατακτήσεις. Στις 20 Ιουλίου απεργούμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου στη γενική συνέλευση του σωματείου τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 17: 30 στο ΕΚΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]