ΨΗΠΤΕ: Ψευδή και παραπλανητικά τα περί κατάργησης του 1,5% υπέρ του Κινηματογράφου

"Τα σχετικά αναφερόμενα στο δημοσιεύματα είναι παντελώς ανυπόστατα, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την υποβάθμιση της αξίας και του έργου που αναμένεται να επιτελέσει το παρόν νομοσχέδιο στον χώρο της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων"
«Η υποχρέωση των καναλιών να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% επί των διαφημιστικών εσόδων τους και του κύκλου εργασιών τους για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 8 του ν. 3905/2010, παραμένει σε ισχύ, τόσο για τα ιδιωτικά κανάλια ελεύθερης λήψης, όσο και για τα συνδρομητικά και την ΕΡΤ».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας πως πρόκειται για «ψευδή και μη διασταυρωμένη είδηση» αυτή που εμφανίζεται σε σημερινά φύλλα εφημερίδων. Για το νομοσχέδιο του υπουργείου, δε, επισημαίνει πως «για πρώτη φορά παρέχονται επενδυτικά κίνητρα για οπτικοακουστικές παραγωγές στη χώρα μας».

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής διευκρινίζει ότι με το νομοσχέδιο, «στο πλαίσιο εκκαθάρισης ανενεργών διατάξεων, προβαίνει στην αυτονόητη κατάργηση της διατάξεως της παρ. 24 του άρθρου 3 του ν. 2328/1995, η οποία είχε καταστεί ανενεργή, αφού παρέπεμπε στην παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 1866/1989 (όπου ορίζονταν προϋποθέσεις αδειοδότησης καναλιών), η οποία έχει ήδη καταργηθεί από το 2010 και συγκεκριμένα με το άρθρο 50 περ. ε’ του Ν.3905/2010.

«Συνεπώς τα σχετικά αναφερόμενα στο δημοσιεύματα είναι παντελώς ανυπόστατα, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την υποβάθμιση της αξίας και του έργου που αναμένεται να επιτελέσει το παρόν νομοσχέδιο στον χώρο της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων» καταλήγει
πηγη Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]