Οι 10 επιχειρήσεις που προσφέρουν ακόμη θέσεις εργασίας

Η οικονομική κρίση, η φορολογία καθώς και η συνεχιζόμενη ύφεση είναι γεγονός ότι έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά εργασίας με τους νέους κυρίως να βρίσκονται σε απόγνωση αφού ο εφιάλτης της ανεργίας έχει γίνει πραγματικότητα.
Ωστόσο τα τελευταία χρονιά φαίνεται πως κάτι άρχισε να αλλάζει και κάποιοι επαγγελματικοί τομείς όχι μόνο σταμάτησαν να «αιμορραγούν» και να διώχνουν εργαζομένους, αλλά κατάφεραν να ανακάμψουν και πλέον προχωρούν σε προσλήψεις.
Συμβαίνει και αυτό! Οι εισηγμένες εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κατάφεραν το διάστημα 2014 – 2016 να αυξήσουν κατά περίπου 4 χιλιάδες τις θέσεις εργασίας, ύστερα από μια τριετία συνεχούς μείωσης το διάστημα 2011-2013.
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι τα σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία που είχαν διαφανεί στο τέλος του 2014 και κυρίως μέσα στο 2015, παρά το έντονα αρνητικό κλίμα που ακολούθησε, αφενός έκαναν τις εταιρείες να ακολουθήσουν μια στρατηγική επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό προβλέποντας την αντιστροφή της ύφεσης, αφετέρου η καλύτερη πορεία των εταιρειών είχε βασιστεί και σε αυτή την ίδια την ενίσχυση με νέα άτομα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της χρήσης του 2016 για 181 μητρικές εισηγμένες εταιρείας στο τέλος του Δεκεμβρίου απασχολούσαν 69.124 άτομα έναντι 68.298 άτομα το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Το top 10 των εργοδοτών

πηγη fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]