ΙTS KALE FESTIVAL ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2017

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του νέου πολιτιστικού θεσμού της πόλης μας, του Its Kale Festival, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο πολιτιστικό δυναμικό της περιοχής μας, παρουσίασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος.
Πρόκειται για έναν θεσμό που έρχεται στην πόλη για να αποτελέσει ένα από τα σημαντικά καλοκαιρινά φεστιβάλ της χώρας μας, άλλα και μια ευκαιρία για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής, να έχουν επαφή με επιλεγμένες και σημαντικές καλλιτεχνικές παραγωγές.
Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, η πόλη μας έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να εξελιχθεί σε μία κοσμοπολίτικη πόλη στο άμεσο μέλλον.
Τόσο η φυσική της ομορφιά, η κουλτούρα, όσο και η πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, αποτελούν την βέλτιστη αφετηρία.
Μπορούμε να αναδείξουμε όλα αυτά, μαζί με σύγχρονες δραστηριότητες και επίκεντρο τον κοσμοπολιτισμό και ο θεσμός αυτός που σχεδίασε και υλοποιεί το Πνευματικό Κέντρο, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών μας στην κατεύθυνση αυτή.
Πόσο μάλλον που, με την λειτουργία των νέων οδικών δικτύων, τα Γιάννενα μπορούν να αποτελέσουν έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό, για πολίτες από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία.
Αρκεί βέβαια εμείς να δημιουργήσουμε αξιόλογες αφορμές και ερεθίσματα.
Το νέο μας φεστιβάλ λοιπόν, είναι ένας καλοκαιρινός κύκλος εκδηλώσεων, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και θα αποτελεί μια αφορμή κινητοποίησης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής των πολιτών.
Παράλληλα είναι και μια σημαντική και αναγνωρίσιμη ευκαιρία προβολής της πόλης και αύξησης της επισκεψιμότητας, τόσο στην πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα και μνημεία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή».
Τέλος, επισήμανε την άριστη συνεργασία του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον προϊστάμενο της κ. Σουέρεφ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε θερμά την ιδέα και την πρόταση του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]