Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από τη νέα χρονιά

Τον Αύγουστο φτάνουν τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για το 2017, ενώ από τη νέα χρονιά αναμένονται σημαντικές αλλαγές για να βγει ο τελικός λογαριασμός.

Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι ίδιος με τον αντίστοιχο του 2016. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στο Taxis μέσα στον Αύγουστο και ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 4-5 μηνιαίες δόσεις. Δεν θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια.

Σημειώνεται ότι άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι φορολογούμενοι με χαμηλά ετήσια εισοδήματα κατά το προηγούμενο έτος αναμένεται να χάσουν και φέτος το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή του 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και να κληθούν να πληρώσουν κανονικά ολόκληρο το δυσβάσταχτο αυτό φόρο.

Οι υπηρεσίες κατά την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ για το 2017, θα συμπεριλάβουν και φέτος στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου, το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν αυτός είναι δικαιούχος μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Από τον Αύγουστο του 2018, ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται με νέους συντελεστές ή θα αλλάξει η φορολογική βάση καθώς αυτό προβλέπει το τεχνικό μνημόνιο που εγκρίθηκε από τους δανειστές.

Όπως προκύπτει από το κείμενο του τεχνικού μνημονίου, μέσα στον μήνα θα πρέπει να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα πλαισιωθεί από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ελληνικής Στατιστικής, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η ομάδα θα πρέπει να στελεχωθεί από ειδικούς εκτιμητές.
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]