Ιωάννινα:Με ιδιαίτερη επιτυχία το λαϊκό γλέντι των Σωματείων !

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση -
λαϊκό γλέντι που συνδιοργάνωσαν τα σωματεία Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Φαρμακοϋπαλλήλων στις 20 Ιουλίου στο θεατράκι Σκάλας. Η  ανταπόκριση των εργαζομένων, των ανέργων ήταν μεγάλη. Επιβεβαιώνεται ότι σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει  πραγματική ανάγκη για ψυχαγωγία και διασκέδαση που δυστυχώς για τη λαϊκή οικογένεια θεωρείται πλέον πολυτέλεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες  των σωματείων βοηθούν σε αυτή τη την κατεύθυνση αλλά και στο σφίξιμο των δεσμών με τα μέλη τους.
Χαιρετισμό  απηύθυνε η πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τουλκιαρίδου Χριστίνα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτό το λαϊκό γλέντι που συνδιοργανώσαμε με μεράκι και τα 3 σωματεία είναι κομμάτι των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που πραγματοποιούμε όλη τη χρονιά όπως τα λαϊκά μαθήματα, την καθημερινή υλική στήριξη άνεργων οικογενειών αλλά και όσων έχουμε μπροστά, τα λαϊκά μπάνια , τα γλέντια αλληλεγγύης». Επίσης,  τόνισε πως  « σε αυτές τις συνθήκες κανείς δε πρέπει να είναι μόνος του και ότι πρέπει να οργανωθούν όλοι στα σωματεία τους»
Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Επισιτισμού - Τουρισμού Λευτάκη Ανδριάνα, η οποία απηύθυνε πλατύ κάλεσμα εκ μέρους όλων των σωματείων για συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, ενώ μίλησε και για την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, αναδεικνύοντας την ανάπτυξη του κλάδου, σε αντίθεση με τις απολαβές των εργαζόμενων. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «το θέμα του πολέμου πρέπει να απασχολεί τα σωματεία, αφού αυτοί που καταργούν τα δικαιώματά μας είναι οι ίδιοι που δημιουργούν τους πολέμους είναι αυτοί που θα μας βάλουν να αλληλοσκοτωθούμε για τα συμφέροντά τους». Επίσης, για τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού είπε μεταξύ άλλων: «...η ανάπτυξη του τουρισμού έχει ως αποτέλεσμα από τη μία  τα αμύθητα κέρδη των
μεγαλοεπιχειρηματιών  και από την άλλη έχει ανεργία, απλήρωτη εργασία, πετσοκομμένα δικαιώματα, εξαντλητικές ώρες δουλειάς για τους εργαζόμενους του κλάδου. Αυτή η ανάπτυξη είναι καθρέφτης της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται κυβερνήσεις και αστικά κόμματα και όλοι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπέρασμα...Αυτό το καλοκαίρι τα ταξικά σωματεία του κλάδου πανελλαδικά έχουμε αποφασίσει ήδη κλιμάκωση της δράσης μας με απεργία στο δεύτερο 10ημερο του Ιούλη (20 Ιούλη), καλούμε τα μέλη του σωματείου στη  Γενική Συνέλευση στις 3 Ιούλη».  
Τα διοικητικά συμβούλια και των τριών σωματείων ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του γλεντιού και προσέφεραν δώρα τόσο για τη λαχειοφόρο αγορά όσο και για το επισιτιστικό κομμάτι.
Οι λαχνοί που κερδίζουν είναι οι εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]