Στάση εργασίας προκήρυξε η ΕΙΝΑΠ την Τετάρτη 14 Ιουνίου

Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει  οι νοσοκομειακοί γιατροί για την Τετάρτη 14 Ιουνίου διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών και την  πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ.
Η στάση που αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και στηρίζει και η ΕΙΝΑΠ θα πραγματοποιηθεί    από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι ενώ έχει προγραμματιστεί  συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο στις 12:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη διαφωνία της με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, εκτιμώντας πως ελαστικοποιεί τον χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο και απορυθμίζει τη ζωή των ιατρών.

Διεκδικεί καμία απόλυση επικουρικού γιατρού, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εξάωρο, πενθήμερο, 30ωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, καθώς και επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]