ΚΚΕ:Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών στη φυτική παραγωγή και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών στη φυτική παραγωγή και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%

Η έντονη πρόσφατη χαλαζόπτωση, που ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές τη
ς Ηπείρου. Ιδιαίτερα έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές, σε αμπέλια, κληματαριές, οπωροκηπευτικά κι άλλες καλλιέργειες.
Οξυμένο και έντονο είναι το πρόβλημα στις περιοχές του Δήμου Ζίτσας όπως Λιγοψά, Πρωτόππαπα, Ζίτσα όπου οι ζημιές κυρίως στα αμπέλια είναι μεγάλες και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και την ολοσχερή καταστροφή.
Πρόκειται για ένα ακόμη κτύπημα στο εισόδημα των αγροτών που έρχεται να προστεθεί στα άλλα πολλά και δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχει φορτώσει τους αγρότες-παραγωγούς η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως: ο τριπλασιασμός ασφαλιστικών εισφορών, η υπερφορολόγηση με υψηλούς συντελεστές και με τεκμήρια διαβίωσης, η πολύ αυξημένη τιμή του αγροτικού ρεύματος, το τέλος επιτηδεύματος, το πετσόκομα του αφορολόγητου, τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς κάλυψη όλων των ζημιών από όλα τα αίτια και στο 100% αυτών, το νέο «περιβαλλοντικό» χαράτσι στο νερό και τα διάφορα άλλα χαράτσια που έχουν επιβληθεί, οι περικοπές των επιδοτήσεων στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2015-2020 πάνω από 60% και σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές (πουλάνε και δεν ξέρουν πόσο και πότε θα πληρωθούν), καθιστούν αδύνατη την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών - παραγωγών.
Επίσης η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο Ματσούκι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων όπου δρόμος που πάει προς το χωριό Μπάρο ο οποίος εξυπηρετεί και τους κτηνοτρόφους της περιοχής έχει  υποστεί σοβαρές ζημιές.
Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους πληγέντες από την κακοκαιρία, ενισχύοντας τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους αλλά και φτιάχνοντας και νέους όπου δεν υπάρχουν, να διεκδικήσουν αγωνιστικά:
1ον: Να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις όλων των ζημιών από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Για να προχωρήσει γρήγορα και σωστά αυτή η διαδικασία.
2ον: Να παγώσουν οι υποχρεώσεις - οφειλές προς το κράτος - εφορίες - δήμους, τράπεζες κλπ.
3ον: Ν’ αποζημιωθούν στο 100% όλες οι ζημιές και στη φυτική παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αποζημιώνει στο σύνολό τους όλες τις ζημιές στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από όλες τα καιρικές αιτίες και τις νόσους.
4ον: Να γίνουν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε ακόμα και τα όποια απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα να έχουν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]