Δημοσκόπηση Prorata: Μειωμένο το προβάδισμα της ΝΔ, «κακή» η συμφωνία για την αξιολόγηση

Μειωμένη εμφανίζεται η διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. Συγκεκριμένα, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα έπεσε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει το Μάρτιο. Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης της διαφοράς, προκύπτει από πτώση στο ποσοστό της ΝΔ, η οποία εμφανίζεται να έχει χάσει 3 ποσοστιαίες μονάδες. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το ποσοστό του να έχει ανέβει, αλλά μόνο κατά μία ποσοστιαία μονάδα.
Αναλυτικά, τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής των κομμάτων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata που έγινε για την Εφημερίδα των Συντακτών, διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ: 30%
ΣΥΡΙΖΑ: 20%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 11%
ΚΚΕ: 9%
Χρυσή Αυγή: 9%
Ένωση Κεντρώων: 8%
Ποτάμι: 7%
ΑΝΕΛ: 5%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 24%
Αποχή/άκυρο/λευκό: 17%
Για να δείτε τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης της Prorata το Μάρτιο, πατήστε εδώ.

Για τη συμφωνία με τους δανειστές
Πάντως, αρνητικά είναι για το Μαξίμου τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμφωνία με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, το 72% χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «Κακή/μάλλον κακή», ενώ μόλις το 14% τη χαρακτηρίζει «καλή/μάλλον καλή».
Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά/σημαντικά» τα αντίμετρα, ενώ το 35% τα θεωρεί «ασήμαντα/μάλλον ασήμαντα».
Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε «λίγο» είτε «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».
Τέλος, το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]