Ιωάννινα:Προβληματική η κατανομή βοσκοτόπων

Προβληματική η κατανομή βοσκοτόπων

Η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου, Βάσω Μέγα, ενημέρωσε  στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ
τους Δημοτικούς Συμβούλους για το θέμα που έχει ανακύψει με την εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την κατανομή των βοσκοτόπων με την οποία οι Δήμοι καλούνται να συμπληρώσουν τους πίνακες με τις επιλέξιμες και μη επιλέξιμες εκτάσεις και να υπολογίσουν το σχετικό μίσθωμα συνάπτοντας συμβάσεις μίσθωσης και εισπράττοντας τα μισθώματα εντός 90 ημερών.
“Υπάρχουν πολλές ενστάσεις από τους Δήμους γιατί στην ουσία καλούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη για τις επιδοτήσεις κάτι που δεν έχει καταφέρει να κάνει το Υπουργείο αφού δεν προχώρησε τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων. Δεν υπάρχουν στοιχεία από τα προηγούμενα χρόνια και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να βρεθούμε εκτεθειμένοι σε έλεγχο τη Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους δικούς μας δημότες, τους κτηνοτρόφους, αν αρνηθόύμε να εφαρμόσουμε την εγκύκλιιο του Υπουργείου”, είπε η κ. Μέγα.
Εξήγησε ότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του, ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις δημάρχων στην ΠΕΔ και την Περιφέρεια και κατέληξε λέγοντας πως “στο Δήμο Ιωαννιτών παρακολουθούμε στενά το θέμα και επιδιώκουμε να γίνει το καλύτερο δυνατό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]