[Ελλάδα]Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΩΣ 2017″ (φωτό-βίντεο)

Σενάριο της άσκησης ήταν η κατάσβεση πυρκαγιάς σε μεγάλη δασική έκταση ,υπό δύσκολες συνθήκες και η μεταφορά τραυματισμένου πυροσβέστη στο Γ.Ν.Αγρινίου για την παροχή βοηθειών

Την άσκηση επιτήρησε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος,ενώ ο συντονισμός έγινε από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δ.Ελλάδας Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο σε συνεργασία με τον Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγό Στράτο Πετράκη. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός των προαναφερόμενων το ΕΚΑΒ.η ΔΕΔΔΗΕ και επιτηρούσε η αστυνομία.

Παρακολουθήστε μέσα από τα βίντεο του agrinioreport.com την σημερινή άσκηση

Λίγο μετά τις 09:00 σήμερα το πρωί όπως σήμανε συναγερμός στην Π.Υ Αγρινίου για πυρκαγιά σε δάσος στην θέση Άγιος Ανδρέας. Αρχικά έσπευσαν στο σημείο οι Εθελοντές και μόνιμοι πυροσβέστες του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Γαβαλούς, ενώ ακολούθησαν οχήματα της Π.Ύ Αγρινίου. Λόγω όμως των δυνατών ανέμων ξέσπασαν φωτιές και σε άλλα σημεία του βουνού ,δημιουργώντας νέες εστίες. Ζητήθηκε η συνδρομή της Π.Υ Μεσολογγίου του Π.Κ Θέρμου ,της 6ης ΕΜΑΚ (Πάτρα) και των Έφεδρων Εθελοντών Καταδρομέων Αγρινίου,δυνάμεις των οποίων έφθασαν στην περιοχή και επιχείρησαν,υπό τον συντονισμό του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο κ.Κυριακόπουλο Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να σηκωθούν pzl από το Άκτιο τα οποία επιχείρησαν σε δύσβατα σημεία. Κατά την διάρκεια της επέμβασης τραυματίστηκε πυροσβέστης ,όταν το αλυσοπρίονο που χειρίζονταν τον τραυμάτισε κόβοντας του μηριαία αρτηρία.Άμεσα οι Εθελοντές καταδρομείς που συμμετείχαν σταμάτησαν την αιμορραγία και μετέφεραν το τραυματία σε σημείο προσβάσιμο για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Γ.Ν.Αγρινίου. Στην άσκηση συμμετείχε το κινητό κέντρο επιχειρήσεων «ΟΛΥΜΠΟΣ»,όπου με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει βοήθησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ,ενώ στελέχη των Υπηρεσιών είχαν σύσκεψη για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Στις 11:00 περίπου δόθηκε εντολή για αποχώρηση των δυνάμεων αφού η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί πλήρως. Ήταν μία άσκηση, που απαιτούσε συνεργασία και ετοιμότητα, λίγο πριν μπούμε στο καλοκαίρι, όπου και τα περιστατικά δασικής πυρκαγιάς αυξάνονται κατακόρυφα.
Την άσκηση επιτήρησε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος,ενώ ο συντονισμός έγινε από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δ.Ελλάδας Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο σε συνεργασία με τον Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγό Στράτο Πετράκη. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός των προαναφερόμενων το ΕΚΑΒ.η ΔΕΔΔΗΕ και επιτηρούσε η αστυνομία. Την άσκηση παρακολούθησαν ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλ/νίας Γιάννης. Τέγας, ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας,του Δήμου Αγρινίου αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης,ο Γ.Γ του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης,ο Υποδιοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Ιωάννης Καραμαλίκης,ο Διοικητής της Π.Υ Ναυπάκτου Χρ.Μπόκας,ο Διοικητής της Π.Υ Μεσολογγίου Δ.Κεφαλάς, αξιωματικοί του Π.Σ της Ελληνικής Αστυνομίας και πολίτες. Το σημαντικό αυτό crash test ολοκληρώθηκε με επιτυχία ,εν όψη του καλοκαιριού που πλησιάζει, όπως ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι στην ενημέρωση που ακολούθησε στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Γαβαλούς. Ο κ.Πετράκης ως συνδιοργανωτής εξέφρασε στο agrinioreport.com την ικανοποίησή του για την έκβαση της άσκησης, αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Π.Υ Αγρινίου και τον σωστό συντονισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τέλος ευχαρίστησε τον κ. Σαραγκανίδα για την προσφορά των καπνογόνων και την συμμετοχή του στην άσκηση.
agrinioreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]