Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στο εργοστάσιο Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων παραβρέθηκε στο εργοστάσιο Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης και μίλησε στους εργαζόμενους ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο, την αναμονή και να παλέψουν απέναντι στα παλιά και νέα μέτρα Κυβέρνησης – Ε.Ε. Η έγνοια, το άγχος για να μπαίνει στο σπίτι έστω και
αυτό το λειψό μεροκάματο να μη γίνεται ανοχή στα σχέδια της εργοδοσίας αλλά οργάνωση – αγώνες και πάλη απέναντι συνολικά στην τάξη των Κεφαλαιοκρατών.
Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση γιατί η ίδια πολιτική που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, η ίδια πολιτική αύριο θα τους καλεί να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των καπιταλιστών όπου γης. Οι εργάτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και δεν πρέπει να ματώνουν ούτε για τα κέρδη των καπιταλιστών στην «Ειρήνη» ούτε για το ποια μερίδα του Κεφαλαίου θα υπερισχύσει για τα κέρδη τους στον πόλεμο. Κάλεσε επίσης την ημέρα της Πρωτομαγιάς – ημέρα ορόσημο για την εργατική τάξη όλου του κόσμου στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10.00.
Το επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο έχει προγραμματίσει ανάλογες ομιλίες και εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και χώρους νεολαίας. Την Πέμπτη 27/4 και Παρασκευή 28/4 εκδηλώσεις σε Πίνδο, Νιτσιάκο, Δημόσια ΙΕΚ, ΟΑΕΔ. Ενώ την Παρασκευή υπάρχει και στάση εργασίας στο εργοστάσιο την ανακύκλωσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα γίνει στο χώρο δουλειάς.
Επιπλέον το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων έχει εξαγγείλει τις εξής πρωτοβουλίες:
Στη μεγάλη συναυλία με εργατικά τραγούδια την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7,30 το απόγευμα μπροστά στη Νομαρχία.
Στην πικετοφορία το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 11:00 στον πλάτανο (στην Αβέρωφ)
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι αναμνήσεις ενός κουρέα» την Κυριακή 8:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Από την Παρασκευή μέρες στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου θα εκτίθενται οι ζωγραφιές που θα φτιάξουν οι μαθητές της πόλης ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά
ΚΟΡΥΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ με τη μεγάλη συγκέντρωση τη ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10:00π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]