Ιωάννινα:Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο

Το Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία- πρόνοια νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας,  από την εργοδοσία του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου «Ιπποκράτειο Ιωαννίνων ΑΕ». Η εργαζόμενη μετά από 7 χρόνια εργασίας, πετάχτηκε στο δρόμο και η απάντηση της εργοδοσίας είναι ότι «έχει δικαίωμα για απολύσεις».
Οι επιχειρηματίες σε όλο τον κλάδο προχωράνε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ωραρίων και ειδικών αδειών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Όλα αυτά με την στήριξη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Αυτοί έχουν νομοθετήσει μέτρα και μνημόνια για να εξασφαλίζουν την ελευθερία των επιχειρηματιών να αυξάνουν συνεχώς την εκμετάλλευση ασθενών και εργαζόμενων του κλάδου.
Η προκλητικότητα και η τρομοκρατία από τη πλευρά των εργοδοτών αυξάνεται ευθέως ανάλογα με τα περιθώρια κέρδους τους, που είναι τεράστια. Είναι γνωστό ότι οι επιχειρήσεις αυτές (κλινικές, διαγνωστικά κλπ) θησαύριζαν και θησαυρίζουν και μέσα στην κρίση, πατώντας πάνω στην πολιτική συνεχούς υποχρηματόδοτησης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων και υπηρεσιών  υγείας. Έτσι εξασφαλίζουν συνεχώς «πελατεία» για τα κέρδη τους.
Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο εργασίας, ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.  Όλοι μαζί, με το νέο σωματείο που συγκροτήθηκε απαντώντας στην ανάγκη για οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τα άλλα σωματεία, μπορούμε να σταματήσουμε την άγρια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Να δώσουμε απάντηση ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι αναλώσιμος και δεν είναι μόνος του. Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν πάρει αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Διεκδικούμε:
- Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση της συναδέλφισσας-  Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
- Να σταματήσει τη τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
- Σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειές μας.
- Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλο το λαό, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας
Δαρδάνη Σπυριδούλα                                              Βαγγέλης Γκάγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]