Καταστάσεις ντροπής και νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκρηκτική ήταν η κατάσταση στα δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με ανταλλαγή συνθημάτων και απειλή σύρραξης εντός της δικαστικής αίθουσας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε και πάλι σε διακοπή.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο διακόπηκε όταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς την απέναντι πλευρά της αίθουσας και να φωνάζουν συνθήματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, ένταση προκλήθηκε όταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής, απευθυνόμενοι προς τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, φώναξαν «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;».
Λόγω των επεισοδίων, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να εκκενωθεί η αίθουσα, η έδρα αποσύρθηκε και διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία.
Στη συνέχεια τον γύρο του Διαδικτύου έκανε η φωτογραφία αστυνομικού με συσκευή, που παρέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του και αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή, που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό. Σύμφωνα με αξιωματικό, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας.
Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις. Αντίθετα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολλοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής που είχαν προσέλθει στο δικαστήριο και θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους, εισήλθαν κανονικά μετά από σχετική άδεια από την Αστυνομία.
Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των Χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη.
Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.
H Μάγδα Φύσσα πρόκειται να υποβάλει μήνυση για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε και ειδικά για τη φράση «που είναι τώρα ο Παύλος;». Με τη μήνυση οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα θα ζητήσουν εντός του πλαισίου του αυτόφωρου να εντοπιστεί από την Αστυνομία εκείνος που απευθύνθηκε στην μητέρα του μουσικού, η οποία, όπως εκτιμούν οι συνήγοροι, μπορεί να τον αναγνωρίσει.
Ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Ανδρέας Τζέλλης κάνει λόγο για «αυξανόμενη επιθετικότητα των Χρυσαυγιτών που αντιδρούν όλο και πιο έντονα όσο βλέπουν ότι η δίκη βαίνει σε βάρος τους» και υποστηρίζει πως αναζητείται τρόπος για να διακοπεί αυτή η τακτική.

Καταδικάζουν τα κόμματα τα επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Συνολική ήταν η καταδίκη από τα υπόλοιπα κόμματα των επεισοδίων στο δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Σε σχετική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «τα σημερινά επεισόδια στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η Χρυσή Αυγή φοβάται και περιφρονεί τη δικαιοσύνη.
Οι εποχές της ασυλίας και της ανοχής στα εγκλήματά τους έχουν τελειώσει. Όσες απειλές κι αν εκτοξεύσει, όσες ύβρεις προς τα θύματά της και τους οικείους τους κι αν εκστομίσει, να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η στιγμή της λογοδοσίας έχει φτάσει».
Την ίδια στιγμή, η ΝΔ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, που δεν διασφάλισε την τάξη «ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Τα σημερινά πρωτόγνωρα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα - τα οποία καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο - αναδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών.
Αναδεικνύουν, όμως, και τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, που - άβουλη και ανίκανη - δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος.
Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σεβασμός των νόμων και της τάξης παντού».
Ως «απαράδεκτα και καταδικαστέα» χαρακτήρισε τα επεισόδια η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, που τόνισε:
«Τα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα στα οποία πρωταγωνίστησαν μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι νεοναζιστές επιδιώκουν και επιζητούν την πρόκληση επεισοδίων με στόχο να απαξιώσουν τη συνταγματική τάξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμότητα.
Ούτε η Δικαιοσύνη όμως, ούτε η Δημοκρατία πτοούνται από τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές».
Από την πλευρά του, το Ποτάμι ανέφερε: «Οι μάσκες των νεοναζιστών έπεσαν. Με τις πρωτοφανείς προκλήσεις τους αποδεικνύουν πόσο αλλεργικοί είναι στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο ντροπή προκαλεί η πρωτοφανής συμπεριφορά τους, που δεν σεβάστηκαν ούτε την αίθουσα του Δικαστηρίου στο οποίο δικάζονται! Ντροπή και θλίψη που αυτό το κόμμα κάποιοι Έλληνες πολίτες έστειλαν δυστυχώς στη Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ούτε για αυτούς. Με αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει να έχει διαύλους; Αυτοί, πιστεύει αλήθεια, ότι μπορούν να αλλάξουν;».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]