Σκέφτονται ή όχι εκλογές στην κυβέρνηση;

Με φόντο τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για συμφωνία

Το γαϊτανάκι των εκλογών άνοιξε εκ νέου, έπειτα από δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή Κώστα Κατσίκη, ο ποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως  οι εκλογές είναι μονόδρομος αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε μεταξύ άλλων:  «αν η αξιολόγηση δεν κλείσει αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης  επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων σε πληρωμή τόκων και χρεολύσιων , θα εξαρτηθούν συνεπώς αν στον χρόνο είτε Φεβρουάριο ή Μάρτιο  δεν βρούμε λύση , τότε μονόδρομος είναι η λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση με ότι μας έχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε παραμύθια τις υποσχέσεις για την αντιμετώπιση του χρέους περί επιμήκυνσης και απομείωσης του, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι όπως είπε και πρόσθεσε πιο κάτω: «άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο».

Ν.Δ.: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΔΙΕΞΟΔΟ

«Είναι φανερό ότι και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνειδητοποιούν ότι με την κυβερνητική ανευθυνότητα, την αναξιοπιστία και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές, η χώρα συνεχίζει έναν επικίνδυνο κατήφορο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη. «Ομολογούν, πλέον, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο. Ας τους ακούσει ο κ. Τσίπρας» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Κατσίκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει, η οικονομία θα αναπνεύσει και οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο τους

Σε διευκρινιστική του δήλωση και απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για «παραποίηση γεγονότων και λεγομένων» που «έχει εδώ και καιρό ονοματεπώνυμο. Λέγεται Νέα Δημοκρατία. Εξειδίκευση στην παράφραση και στην κινδυνολογία». «Μιλούν για ανευθυνότητα αυτοί που έχουν περίσσευμα τέτοιας. Οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αλαλάζουν για εκλογές, χωρίς ουσιαστικά να τις θέλουν.

Που προτάσσουν το κομματικό όφελος έναντι του Εθνικού συμφέροντος. Που τορπιλίζουν την Εθνική προσπάθεια αντί να τη συνδράμουν. Η τακτική των προσωπικών και κομματικών επιθέσεων είναι πλέον παρωχημένη. Πολιτικά επιχειρήματα έχετε κύριοι;», διερωτήθηκε ο ίδιος και συνέχισε: «Την αγωνία μας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης την ερμηνεύετε ως “αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά”. Μην είστε τόσο προκλητικά ταυτισμένοι και μη γίνεστε τόσο απροκάλυπτα τιμητές των ανθελληνικών θέσεων του κ. Σόιμπλε. Πάψτε να εθελοτυφλείτε. Η αξιολόγηση θα κλείσει, η οικονομία θα αναπνεύσει και οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο τους».

ΡΗΓΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από τις δηλώσεις του βουλευτής Κατσίκη των ΑΝΕΛ, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να διενεργηθούν εκλογές.

Μιλώντας στον real fm, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση», να γίνουν, για να εξηγήσει ότι «μια τέτοια αναστάτωση διαμορφώνει ακόμα χειρότερο τοπίο στην οικονομία».

Ο κ. Ρήγας, εκτίμησε πως θα υπάρξουν υποχωρήσεις στα παράλογα πράγματα που ζητούνται αυτή τη στιγμή. Και εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, ανέφερε πως «δεν μπορεί να διαμορφώνει ένα τοπίο εκβιάζοντας. Εμείς και τη διαπραγμάτευση έχουμε κάνει και συμβιβασμούς κάναμε. Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά. Δεν μπορούμε να συμψηφίσουμε τη στάση τη δική μας με τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Υπογράμμισε δε, ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα δίλημμα (μέτρα ή εκλογές), καθώς όπως τόνισε «δηλώσεις όπως αυτές των κκ Ντάισλεμπλουμ, Πιτέλα, Κερέ λένε ότι είναι ξεπερασμένη  η έκθεση του ΔΝΤ. Και εμφανίζεται η βασική αντίθεση ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στο να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα».
kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]