Ανακοίνωση Πρύτανη Π.Ιωαννίνων για την εκλογή του Καθηγητή Ιατρικής κ. Χαρ. Μ. Μουτσόπουλου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ως Πρυτανική Αρχή, αλλά και ως Πανεπιστημιακή Κοινότητα συνολικά, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή του Καθηγητή Ιατρικής κ. Χαράλαμπου Μ. Μουτσόπουλου, ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών στην Έδρα «Ιατρικές Επιστήμες - Ανοσολ
ογία» στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.
Ο κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος υπηρέτησε, ως γνωστόν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως Καθηγητής Παθολογίας από το έτος 1980 έως το 1993, συμβάλλοντας καθοριστικά στην συγκρότηση και λειτουργία της τότε νεοσύστατης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο ίδιος είναι, επίσης, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ.
Το επιστημονικό κύρος και η προσφορά του κ. Μουτσόπουλου, κυρίως στον τομέα της Ανοσολογίας και της Αυτοανοσίας, είναι διεθνώς ευρέως αναγνωρισμένα και σηματοδοτούν την πορεία της έρευνας και της διδασκαλίας στους συγκεκριμένους τομείς.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι υπερήφανο για την ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση του κ. Μουτσόπουλου και είναι βέβαιο ότι ο Ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος θα συνεχίσει να υποστηρίζει με την ίδια θέρμη, σε κάθε ευκαιρία, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]