Προβολή του Ζαγορίου στο Τελ Αβίβ και στην Ουτρέχτη

Δυναμικό «παρών» στην 7η Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ «International Mediterranean Tourism Market» (ΙΜΤΜ 2017) έδωσε το Ζαγόρι συμμετέχοντας στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου με εκπροσώπους τόσο του Δήμου, όσο και των επαγγελματιών του τουρισμού. Επίσης, ο Δήμος Ζαγορίου με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου μετείχαν για πρώτη φορά στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Στην έκθεση στο Τελ Αβίβ μετείχαν, η κ. Έλσα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, ο κ. Χάρης Εξάρχου, από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο κ. Αχιλλέας Παπαευθυμίου, από την εταιρεία Alpine Zone που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΛ.ΑΒΙΒ ΑΝΤΙΠΡΟ. ΖΑΓΟΡΙ

Η αποστολή από το Ζαγόρι  είχε την ευκαιρία να διανείμει τουριστικά φυλλάδια και άλλο υλικό προβολής της περιοχής. Όπως τόνισε η  κ. Εξάρχου, είναι σημαντικό ότι θα υπάρξουν περισσότερες πτήσεις από το Ισραήλ, εκτός Αθήνας σε Θεσσαλονίκη και  Άκτιο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ήπειρο και φυσικά προς το Ζαγόρι, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να το επισκεφτούν πολλοί Ισραηλινοί.

Ήδη, η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ προς την Ελλάδα είναι αυξημένη και οι εκτιμήσεις δείχνουν περαιτέρω άνοδο των αφίξεων. Σύμφωνα με στοιχεία του Ισραηλινοελληνικού Επιμελητηρίου η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση των Ισραηλινών για διακοπές, καθώς 1 στους 10 επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές κάθε χρόνο. Αθροιστικά υπολογίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα περισσότεροι από 1,2 εκ. Ισραηλινοί τουρίστες.



Στη Διεθνή Έκθεση του Τελ. Αβίβ. παραβρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της αποστολής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας ο οποίος και της παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το Ισραήλ, είναι μια αγορά που έχει ιδιαίτερα ευνοϊκές προοπτικές για την Ήπειρο.

Για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ουτρέχτη

Στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού για  την πεζοπορία και την ποδηλασία στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας μετείχε ο Δήμος Ζαγορίου.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση ήταν η πρώτη και ο Δήμος διέθετε δικό του περίπτερο μαζί με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΟΥΤΡΕΧΤΗ 1

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017 και στη διάρκεια της έγινε προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Ζαγορίου, με διανομή έντυπου και άλλου υλικού από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, αλλά και τουριστικών φυλλαδίων για το Ζαγόρι.

Ουσιαστικά,  έγινε μια στοχευμένη προβολή  του Ζαγορίου σε ότι αφορά τις πεζοπορικές διαδρομές που αφθονούν στην περιοχή και αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του είδους, αλλά και συνολικά του τουριστικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]