Υγρασία στο σπίτι: Πώς θα την εξαφανίσεις εύκολα;

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κρυώνει ενώ είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ σκεπασμένη, κι έξω έχει ήλιο; Αν δεν είσαι άρρωστη τότε το σπίτι έχει υγρασία και πρέπει να κινηθείς άμεσα για να απαλλαγείς.

Άνοιξε τα παράθυρα

Το πιο σημαντικό είναι να ανοίγεις κάθε μέρα τα παράθυρα για να αερίζονται τα δωμάτια. Ρίξε πάνω σου ένα ζεστό φούτερ κι άσε τον αέρα να κάνει τη δουλειά του. Καλό θα ήταν να το κάνεις αυτό κάθε μέρα για 10 λεπτά για να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα.



Ρύζι στο μπάνιο

Το μπάνιο είναι το κατεξοχήν δωμάτιο που εμφανίζει υγρασία. Απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και υδρατμοί οι βασικοί λόγοι. Αυτό που πρέπει να κάνεις, εκτός από το να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για να μην εγκλωβίζεται μέσα, είναι να τοποθετήσεις ένα μικρό δοχείο με ρύζι. Θα την απορροφήσει όπως ο ελληνικός καφές τις μυρωδιές από το ψυγείο.



Τα ξύλα όχι μέσα στο σπίτι

Αν το σπίτι έχει τζάκι καλό θα ήταν να προσπαθήσεις τα ξύλα να μην τα αποθηκεύεις μέσα στο σπίτι. Ξέρω είναι δύσκολο και θες την ευκολία σου, όμως αν υπάρχει εναλλακτικό σημείο αποθήκευσης μπορείς να το δοκιμάσεις. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο.



Φυτά στο μπαλκόνι

Τα φυτά εσωτερικών χώρων είναι όμορφα, έλα όμως που είναι υπεύθυνα για την υγρασία του σαλονιού. Παράγουν πολλή υγρασία, η οποία μπορεί να δημιουργεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, αν είναι και πολλές οι γλάστρες που έχεις στο δωμάτιο. Ή τα μετακινείς στο μπαλκόνι ή επιλέγεις φυτά που δε χρειάζονται συχνό πότισμα.
kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]