Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις οι πυροσβέστες

Το πρωί της Πέμπτης συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας, οι οποίοι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποχώρησαν από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης όπου βρίσκονταν.

 

Η κυκλοφορία τις πρωινές ώρες, διεξάγεται κανονικά στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας ενώ όπως έγινε γνωστό από την πανελλήνια ένωσή των πυροσβεστών, θα περιμένουν τη διάταξη που θα καταθέσει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τη διασφάλισή τους.

 

Παράλληλα ανανέωσαν το ραντεβού τους για νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που παρέμειναν από το πρωί έως νωρίς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ τελικά δεν πραγματοποίησαν ολονυχτία στο χώρο όπως μέσα στην ημέρα είχαν αναφέρει.

 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι συνεχίζει τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, και προσθέτει ότι θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση τους.

 

Παράλληλα, η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη η οποία είχε το μεσημέρι της Τετάρτης συνάντηση με αντιπροσωπεία των πυροσβεστών δήλωσε πως «Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

 

Το μεσημέρι είχε προκληθεί ένταση στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όταν διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείο.

 

Οι πυροσβέστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και επάνω στην ένταση έσπασαν και τη γυάλινη πόρτα του κτιρίου, μπαίνοντας σε αυτό και κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]