Πλούσιο το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αρταίων

Πλούσιο το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αρταίων
Ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων, οι οποίες απευθύνονται σε κάθε ηλικία και για μια ακόμη χρονιά αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος κόσμου.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί  στο κέντρο της πόλης (πεζόδρομος οδού Σκουφά) το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας και την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στις 11:00 η μαθητική καρναβαλική παρέλαση, στο ίδιο σημείο. Μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν ακόμη συμμετοχές στο «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, που βρίσκεται στο ειδικό μπανερ στο σάιτ του Δήμου Αρταίων www.arta.gr.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 με την αναβίωση του εθίμου των Μπαντίδων από το Μ/Φ Σύλλογο «Σκουφάς», στην κεντρική πλατεία Άρτας, με τη συμμετοχή του Δήμου Αρταίων.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα Γαϊτανάκια από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου. Στο κέντρο της Άρτας, το Γαϊτανάκι θα ξεκινήσει από την πλατεία Κιλκίς στις 11 το πρωί και θα κορυφωθεί στην κεντρική πλατεία.
Την Κυριακή θα αναβιώσουν πολύ ενδιαφέροντα τοπικά αποκριάτικα έθιμα στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Φυσικά, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν τα Κούλουμα. Στην πόλη της Άρτας τα Κούλουμα θα εορταστούν στο Παραποτάμιο Πάρκο, ενώ πολλοί Σύλλογοι προγραμματίζουν ανάλογους εορτασμούς στις κατά τόπους κοινότητες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένο αναλυτικά στο www.arta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]