Αικ.Παπανάτσιου 3,3 εκατ. πολίτες χρωστούν λιγότερο από 2.000 ευρώ

«Το πρόβλημα είναι με τους μεγαλοοφειλέτες, καθώς μόλις 39.000 φορολογούμενοι έχουν οφειλές από 100.000 ευρώ και πάνω ή 75 δισ. ευρώ»

Επιβεβαιώθηκε η θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας ότι η συντριπτικη πλειοψηφια των οφειλετών του δημοσίου είναι μικροοφειλέτες και πρέπει να επιδιωχθεί ιδιαίτερη πολιτική αποπληρωμής χρεών από τις ανελαστικές μορφές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα με αποτέλεσμα να χάνεται η ρύθμιση.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Βήμα της  Κυριακής η υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  και στα στατιστικά που σχετίζονται με τις οφειλές των  φορολογούμενων προς την  φορολογική διοίκηση.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου : Περισσότεροι από 4.146.000 φορολογούμενοι έχουν χρέη στην Εφορία. Εξετάζετε νέα ρύθμιση; Ποιους θα αφορά;

Η κα Παπανάτσιου διευκρίνισε:

«Ο αριθμός των φορολογούμενων δεν δείχνει τη σωστή εικόνα. Από το νούμερο που αναφέρατε, τα 3,3 εκατ. πολίτες χρωστούν λιγότερο από 2.000 ευρώ, ενώ τα 2 εκατομμύρια  χρωστούν λιγότερο και από 500 ευρώ ο καθένας.

Γι’ αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην Εφορία και άλλα τέτοια συνθήματα συλλογικής ενοχοποίησης ανθρώπων που βρέθηκαν ενδεχομένως σε προσωρινή αδυναμία για μικρά ποσά. Τα ποσά αυτά είναι διαχειρίσιμα τόσο για τους ίδιους τους οφειλέτες όσο και για το Δημόσιο, καθώς συνολικά είναι 1-2 δισ. ευρώ. Είναι ακόμη  πρόωρο να μιλούμε για ρύθμιση, θα πρέπει να δούμε πρώτα πώς θα πάει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μεγάλα ποσά και μετά να εξετάσουμε μια ρύθμιση για τα μικρά ποσά που αναφέραμε. Δεν πρέπει πάντως οι πολίτες να μείνουν με την εντύπωση ότι μπορεί να επιστρέφει ένα μέτρο όπως αυτό των 100 δόσεων.
Το πρόβλημα είναι με τους μεγαλοοφειλέτες, καθώς μόλις 39.000 φορολογούμενοι έχουν οφειλές από 100.000 ευρώ και πάνω ή 75 δισ. ευρώ συνολικά, δηλαδή το 80% των συνολικών οφειλών».
πηγη ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]