Παπαδημητρίου: Η βιωσιμότητα, προϋπόθεση για ρύθμιση δανείων επιχειρήσεων

Η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης θα είναι η «απαραίτητη προϋπόθεση» για την ένταξη στις ρυθμίσεις περί «κόκκινων δανείων», όπως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο θέμα των «καθαρών τιμών» που καθορίζει τις σχέσεις των εγχώριων αλυσίδων λιανεμπορίου με τη βιομηχανία, λέγοντας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΒΒΕ, ότι γίνεται προσπάθεια για την αλλαγή του συγκεκριμένου καθεστώτος. Το θέμα επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό |για την επίλυση του προβλήματος υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, η οποία επηρεάζει τη ρευστότητα στην αγορά, καθώς επίσης και τη δημιουργία συνθηκών ανταγωνιστικής ρευστότητας, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι «η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία θα εξαρτηθεί σαφώς από την ποσοτική χαλάρωση, οπότε οι συνθήκες παροχής ρευστότητας θα βελτιωθούν μετά το τέλος της αξιολόγησης από τους θεσμούς».
Συζητήθηκαν τέλος κι άλλα κρίσιμα θέματα για τη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία αφορούσαν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της Θράκης (ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον ΣΒΒΕ στην πληρωμή του 12% του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις της περιοχής), τα αναίτια κόστη που επιβαρύνουν και κάνουν μη ανταγωνιστικές τις εγχώριες μεταποιητικές επιχειρήσεις (ενέργεια, μεταφορές, τελωνεία, δημοτικά τέλη και φόροι κλπ), την ανάγκη προσέλκυσης κεφαλαίων από το εξωτερικό για επενδύσεις, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στη βιομηχανία με ευνοϊκούς όρους και την απαλλαγή των βιομηχανοστασίων από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και τη θεσμοθέτηση της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης από οικόπεδο σε οικόπεδο εντός βιομηχανικών περιοχών.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]