Το στοίχημα του κλάδου αυτοκινήτου

Γράφει:
Λάμπρος Καραγεώργος
«Αυξήσεις» στις καλύψεις αλλά όχι κατ΄ ανάγκη ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα έχουμε με το έμπα του νέου χρόνου στον ασφαλιστικό κλάδο.



Πιο συγκεκριμένα από 1/1/2017 τα νέα κατώτατα όρια στην ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης οχημάτων αυξάνονται στο 1.220.000 ευρώ ανά θύμα για τις σωματικές βλάβες και αντίστοιχα επίσης στο 1.220.000 ευρώ για τις υλικές ζημίες ανά ατύχημα ανεξάρτητα τον αριθμό των θυμάτων.

Μέχρι τώρα και πριν την εφαρμογή της σχετικής απόφασης οι αντίστοιχες καλύψεις ήταν 1.000.000 ευρώ αν θύμα στις σωματικές βλάβες και στις υλικές ζημίες ανά ατύχημα. Ωστόσο η αύξηση αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τα τιμολόγια του κλάδου αυτοκινήτων, τουλάχιστον άμεσα, καθώς η τιμολόγηση εξαρτάται κυρίως από άλλους παράγοντες όπως είναι το μέσο κόστος ζημιάς και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών.

Πάντως δεομένου ότι τον τελευταίο χρόνο το μέσο κότσος ζημιάς αυξήθηκε κατά τι, ήδη ορισμένες εταιρείες προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα σε μία «δειλή» αύξηση των τιμολογίων τους σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων. Το μεγάλο στοίχημα για τον ασφαλιστικό κλάδο είναι αν θα γενικευτεί η τάση ανόδου των τιμολογίων στον κλάδο αυτοκινήτου το 2017 ή θα συνεχισθεί η κατρακύλα στο ασφάλιστρο.
nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]