[Κόσμος]Ημέρα πένθους στη Ρωσία

Ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία στη μνήμη των 92 επιβαινόντων του στρατιωτικού αεροσκάφους τουπόλεφ που συνετρίβη το ξημέρωμα της Κυριακής, στη Μαύρη Θάλασσα, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σότσι.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εν νέου οι επιχειρήσεις εντοπισμού των σωρών, αλλά και των μαύρων κουτιών που θα ρίξουν φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 10 σωροί, που μεταφέρθηκαν στη Μόσχα για ταυτοποίηση. Μεταξύ των επιβαινόντων και 64 μέλη της χορωδίας Αλεξαντρόφ, που ταξίδευαν για να περάσουν την Πρωτοχρονιά με Ρώσους στρατιώτες στη Συρία.

Η χορωδία Αλεξαντρόφ, γνωστή και ως χορωδία του Κόκκινου Στρατού, αποτελεί εθνικό σύμβολο για τη Ρωσία και έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις παγκοσμίως, ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες.

«Η τρομοκρατική επίθεση δεν θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο», σύμφωνα με πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας. Τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος, τα επικρατέστερα ως τώρα σενάρια, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, που επικαλείται το Russia Today.

Περισσότερα από 3.500 άτομα συμμετέχουν στις έρευνες, ενώ στην περιοχή της συντριβής έχουν αναπτυχθεί 32 πλοία, πέντε ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πένθος κηρύχθηκε και στη Λευκορωσία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]