Στολίστε με ασφάλεια

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το τζάκι και τα κεριά αποτελούν τα κύρια «συστατικά» των γιορτινών ημερών, επειδή όμως μια στιγμή αμέλειας αρκεί για να μετατρέψει τη γιορτή σε περιπέτεια, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τον παράγοντα ασφάλεια. Πολύ περισσότερο αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, ακόμη και οι πλέον «ακίνδυνες» ενδο-οικιακές δραστηριότητες, όπως π.χ. ο στολισμός του δέντρου, μπορούν να προκαλέσουν από ζημιές έως τραυματισμούς.

Τοποθετήστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε απόσταση ασφαλείας από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας όπως το τζάκι, κινητές συσκευές θέρμανσης και καλοριφέρ. Σιγουρευτείτε ότι στέκεται απόλυτα όρθιο και πατά καλά στο έδαφος. Ελέγξετε προσεκτικά τα φωτάκια, τόσο κατά την αγορά (βεβαιωθείτε ότι φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση ασφαλείας), όσο και κατά την τοποθέτηση. Ελέγξτε λεπτομερώς τα καλώδια και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν φθορές. Χρησιμοποιήστε όσον το δυνατό λιγότερα πολύπριζα και καλώδια επέκτασης για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Προτιμήστε τα πλαστικά στολίδια έναντι των εύθραυστων. Η εντυπωσιακή όψη μιας μπάλας, μιας καμπάνας ή κάποιου άλλου ομοιώματος αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά, που δεν διστάζουν να βάλουν στο στόμα τους ακόμη και…θραύσματα.
Μην δίνετε μπαλόνια σε παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί. Ακόμη και τα φουσκωμένα μπαλόνια κρύβουν κινδύνους, γιατί μπορεί να σκάσουν και το παιδί να καταπιεί τα κομμάτια.
Προσοχή με τα κεριά. Κόψτε τα φυτίλια, ώστε να μην έχουν μεγάλη φλόγα. Στηρίξτε τα καλά στα κηροπήγια και μην τα αφήνετε αναμμένα όσο δεν είστε στο δωμάτιο.
Τζάκι. Τοποθετήστε ισχυρό προστατευτικό διάφραγμα μπροστά από το τζάκι για να περιορίσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]