5 απίστευτα στοιχεία για τα Χριστούγεννα!

Εφ” όσον τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή με τεράστια ιστορία είναι πολύ λογικό να μας ξεφεύγουν γεγονότα και στοιχεία σχετικά με αυτά. Ψάξαμε, όμως, και βρήκαμε 5 πράγματι απρόσμενα στοιχεία για τη μεγάλη γιορτή που πλησιάζει…

1. Ο Άγιος Νικόλαος (ο αντίστοιχος Άη Βασίλης των καθολικών) είχε αρχικά επινοηθεί ως μέσο πειθαρχίας για τα μικρά παιδιά και οι απεικονίσεις του ήταν τέτοιες που περισσότερο φόβιζαν, παρά θύμιζαν τον καλόκαρδο γεράκο που μοιράζει δώρα.

2. Η γαλοπούλα που τρώμε τα Χριστούγεννα ξεκίνησε το ταξίδι της από το Μεξικό. Όταν τον 16ο αιώνα έφτασε στην Μ.Βρετανία, θεωρήθηκε για πολλά χρόνια προνόμιο της ελίτ. Ακόμη και ως την δεκαετία του 1930 όταν πια η βασιλεία το επέτρεπε και στην μεσαία τάξη, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να την αγοράσουν.

3. Πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως το «I’m Dreaming of a white Christmas» ή το «Winter Wonderland», έχουν γραφτεί από Εβραίους συνθέτες.

4. Μεταξύ του 16ου και του 19ου αιώνα -μια περίοδο γνωστή και ως «Little ice age»- γράφτηκαν τα περισσότερα τραγούδια για Χριστούγεννα, που επιβιώνουν ως σήμερα, γι” αυτό και οι πολλές αναφορές σε «White (Λευκά) Christmas»

5.Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ήταν αρχικά τραγούδια επαίνου σε ειδωλολατρικές περιόδους που με αλλαγές επιβίωσαν και πέρασαν στην παράδοση του Χριστιανισμού.
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]