Mε τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Πρέβεζα η πρόεδρος της ΔΩΔΕΚΑΔΑΣ-DOUZELAGE Annigje Kruytbosch


“Φεύγω απ΄την Πρέβεζα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τον Μάικ( Μike Balfour) που έχει έλθει 11(!) φορές. Είστε πολύ φιλόξενοι.Περάσαμε υπέροχα “ τόνισε η προέδρος της ΔΩΔΕΚΑΔΑΣ-DOUZELAGE κα.Annigje Kruytbosch από το Μίρσεν της Ολλανδίας.
Οι δύο εκπρόσωποι της Δωδεκάδας που επισκέφθηκαν την Πρέβεζα στο χρονικό διάστημα 22-26 Οκτωβρίου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Πρέβεζας με θέμα«Συζήτηση για την ενεργή συμμετοχή της Πρέβεζας, στον μεγαλύτερο Οργανισμό Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ευρώπης, με την επωνυμία Δωδεκάδα-Douzelage”,την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου . Παρών ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κοσμάς Κορωναίος και τα μέλη: Βαρβάρα Ζαντραβέλη,Χρήστος Μπάκας, Κώστας Καλέντζης, Μαρία Ζουρουφίδου, Βάγια Πάνη και ο αρμόδιος υπάλληλος Γεώργιος Αλισανδράτος.Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού Γιώργος Σακκάς απουσίαζε λόγω αναρρωτικής άδειας.
Ο κ. Μπαΐλης αφού τους καλωσόρισε τόνισε μεταξύ άλλων “την σημασία της συμμετοχής του Δήμου Πρέβεζας στον Οργανισμό και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν αν λειτουργήσει σωστά η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων”. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμος Πρέβεζας παρουσίασε τις προτάσεις του για το άμεσο μέλλον οι οποίες βασίζονται στην έκδοση μιας πολυγλωσσικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική αλλά και έντυπη μορφή, την οποία θα αναλάβει να εκδίδει το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας με τον τίτλο “Περιήγηση στη Δωδεκάδα -Douzelage tour” και σε πρώτη φάση ανά εξάμηνο.Κατά την εκτίμηση του Τμήματος Προγραμματισμού θα λειτουργήσει και ως εργαλείο για τον τουρισμό, αφού στην έντυπη μορφή του θα διανέμεται σε όλες τις πρεσβείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στην Αθήνα καθώς και σε φορείς που εμπλέκονται σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα στις Βρυξέλλες ή αλλού καθώς και σε ανταλλαγές καλλιτεχνών της Δωδεκάδας που πρότεινε ο ζωγράφος Κώστας Καλέντζης. Η πρόεδρος μίλησε για ανταλλαγές σχολείων μεταξύ Μίρσεν και Πρέβεζας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νεολαία σε Δράση(Youth in Action) χρησιμοποιώντας και την Αρχαία Ελληνική γλώσσα η οποία διδάσκεται προαιρετικά στα Ολλανδικά σχολεία.Ηλικία των μαθητών 14-16 ετών.
Ο Μάικ Μπάλφουρ από το Σερμπορν της Αγγλίας τόνισε πως θα προσπαθήσει να πείσει όσες περισσότερες χορωδίες από τη πόλη του για να συμμετάσχουν στο επιτυχημένο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας.
Επίσης θα υπάρξει και προγραμματισμός Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων που αφορούν στον υγρότοπο του Αμβρακικού. Κατά τη γνώμη της προέδρου, στο μικρό σημείωμα που συνέταξε η ίδια και που που αφορούσε στη συνάντηση με την Επιτροπή Αδελφοποήσεων, και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαίλη η συζήτηση ήταν πολύ καρποφόρα.
Η κα.Annigje Kruytbosch και ό κ. Μike Balfour φιλοξενήθηκαν στην τακτική ραδιοφωνική εκπομπή του Τμήματος Προγραμματισμού με τον χαρακτηριστικό τίτλο “ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ”μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Κοσμά Κορωναίο και της καθηγήτρια-διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κα Βαρβάρα Ζαντραβέλη.Εγινε αποτίμηση του έργου της Δωδεκάδας, των προγραμμάτων και αναφορά στα μελλοντικά σχέδια.
. Να σημειωθεί, ότι οι δύο εκπρόσωποι της Δωδεκάδας κατενθουσιάστηκαν με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, και την ξενάγηση στην Αρχαία Νικόπολη και τα αξιοθέατα μέσα στην πόλη.
Σε γενικές γραμμές η νέα πρόεδρος της Δωδεκάδας ανακάλυψε μια Πρέβεζα που όπως γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με την Δωδεκάδα επί μακρόν,όχι μονον δεν υστερεί έναντι των άλλων Ευρωπαίων εταίρων αλλά έχει δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει με τη πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά αλλά και με ιδέες που όταν υλοποιούνται πάντοτε καρποφορούν.
Όσοι από τους πολίτες του Δήμου Πρέβεζας επιθυμούν να πληροφορηθούν, για του λόγου το αληθές, τις δραστηριότητες της Πρέβεζας στον τομέα των Αδελφοποιήσεων και γενικά στον Τομέα των Διεθνών Σχέσεων αυτές δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Πρέβεζας www.dimosprevezas.gr και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού της Δωδεκάδας-Douzelage www.douzelage.org.
Από το Τμήμα Προγραμματισμού
του Δήμου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]