Πώς εξαπατήθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι από ένα βίντεο στο Facebook Live

Για άλλη μία φορά, ένα live βίντεο στο Facebook συγκέντρωσε εκατομμύρια κλικ και αντιδράσεις για κάτι που όμως δεν ήταν αυτό που ισχυριζόταν.

Στο ίδιο πνεύμα, όπως ο live διαστημικός περίπατος που δεν ήταν live – το βίντεο που μεταδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου στο κοινωνικό δίκτυο- ένα βίντεο από μια εργασία συντήρησης σε μεγάλο ύψος, συγκέντρωσε πάνω από 6 εκατομμύρια προβολές.

Οι σελίδες των Interestinate και USA Viral στο Facebook, χθες το απόγευμα δημοσίευσαν ένα βίντεο που ισχυριζόταν πως ήταν η αλλαγή μιας λάμπας στην κορυφή ενός κτιρίου ύψος 609 μέτρων. Και οι δύο σελίδες υποστήριζαν πως το βίντεο ήταν ζωντανό και πως διαρκούσε τέσσερις ώρες, Δεν ήταν όμως έτσι τα πράγματα γιατί δεν ήταν ούτε live, ούτε καν πρόσφατο.

Το πραγματικό βίντεο διάρκειας μόλις 18 λεπτών, είχε επιμηκυνθεί ώστε να φαίνεται ότι πρόκειται για ένα βίντεο 4 ωρών, μια τακτική που χρησιμοποιεί συχνά η σελίδα Viral USA, που είχε ανεβάσει και τον διαστημικό περίπατο. Η σελίδα επίσης δεν ανέφερε σε ποιο κτίριο γινόταν οι εργασίες συντήρησης, ούτε καν σε ποια περιοχή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]