Εθνική Φρουρά: Έστειλαν μετάθεση καρκινοπαθή αξιωματικό

Οπως μεταδίδει  απο την Κύπρο ,το newsit.com.cy ,μετάθεση πήρε αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς από την Πάφο στη Λεμεσό, παρόλο που υπήρχε σύσταση του Ιατροσυμβουλίου να μην μετακινηθεί σε μονάδα με απόσταση πάνω από 20 χιλιόμετρα γιατί είναι καρκινοπαθής.

Ο αξιωματικός διαγνώστηκε από το 2010 με όγκο κεφαλής παγκρέατος και υπόκειται σε χημειοθεραπεία στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Ο αντισυνταγματάρχης είχε εξεταστεί από Ιατρικό Συμβούλιο το 2013 που αποφάσισε ότι αυτός δεν πρέπει να μετακινηθεί σε μονάδα άλλη σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χλμ, καθ’ ότι κινδύνευε η υγεία του, κρίθηκε μάλιστα ως «ελαφράς υπηρεσίας». Αντί αυτού το ΓΕΕΦ στις 27/10/2016 τον έστειλε μετάθεση από την Πάφο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο εν λόγω αξιωματικός προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο καταχωρώντας προσφυγή κατά της απόφασης και παράλληλα ζητούσε την έκδοση διατάγματος που να αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης για μετάθεση.

Το Δικαστήριο βρήκε στην απόφασή του ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του αιτητή εάν δεν ανασταλεί η επίδικη απόφαση μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής και έτσι εξέδωσε το αιτούμενο διάταγμα μέχρι να εκδικαστεί πλήρως η προσφυγή του.
πηγη newsit.com.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]