Διακίνηση ναρκωτικών και οργανωμένο έγκλημα τα θέματα της συνάντησης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ με τον αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα Αλβανίας, όπου συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Αλβανίας, κ. Haki Cako

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στα Τίρανα Αλβανίας την 04 Νοεμβρίου 2016, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, Γενικό Διευθυντή κ. Haki Cako .

Στη συνάντηση, τον κ. Αρχηγό συνόδευαν, η Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Φώτιος Γραικούσης και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Κύρια θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές και η ενίσχυση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας με περαιτέρω πρωτοβουλίες και δράσεις. Ειδικότερα, αποφασίσθηκε ο ορισμός σημείων επαφής για την ανταλλαγή πληροφοριών, η πραγματοποίηση συναντήσεων εμπειρογνωμόνων για θέματα οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και μετανάστευσης, καθώς και παροχή εκπαιδεύσεων από την Ελληνική Αστυνομία προς την Αστυνομία της Αλβανίας.

Επίσης, ο κ. Αρχηγός, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Samir Tahiri, σε εθιμοτυπική συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν διμερή θέματα αστυνομικής συνεργασίας. Ειδικότερα, ο Αλβανός Υπουργός έθεσε το θέμα διελεύσεων πολιτών της χώρας του προς την Ελλάδα. Ο κ. Αρχηγός υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το κεκτημένο SCHENGEN , καθώς και τα κριτήρια που απαιτούνται για την είσοδο υπηκόων τρίτων χωρών στο χώρο SCHENGEN .

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα Τίρανα, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο και τη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην ειρηνική διαβίωση και ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός, εξήρε την προσφορά του Αρχιεπισκόπου στην Ορθοδοξία και τον άνθρωπο και εξέφρασε την ηθική υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στο έργο που επιτελεί.

Επίσης κατά την επίσκεψη στα Τίρανα ο κ. Αρχηγός και η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν, με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]