Ιωάννινα:Ας αναλάβουν (επιτέλους) τις ευθύνες τους...

Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρει απόφαση  η Δημοτική αρχή του κ. Μπέγκα. Αν θέλει την πόλη τουριστικό προορισμό, όπως διατείνεται, τότε φαινόμενα σαν κι αυτά που παρατηρεί κανείς καθημερινά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Και μάλιστα όταν τα συναντάει  στο ιστορικό της κέντρο  δίπλα στο κάστρο. Ούτε... την εποχή της τουρκοκρατίας δεν υπήρχαν τέτοιες εικόνες.

Όταν υπάρχουν δύο κάδοι και ο ένας είναι τίγκα στα σκουπίδια που  έχουν υπερχειλίσει  στο οδόστρωμα,  ενώ ο άλλος (επειδή είναι με κλειστό καπάκι) είναι … άδειος,  η κύρια ευθύνη βαραίνει τον πολίτη. Και δυστυχώς για κάποιους η απόσταση... από τη στάνη στον πολιτισμό παραείναι μεγάλη.

Κι εκεί όμως η παρέμβαση του Δήμου θεωρείται αναμενόμενη και επιτακτική. Να ενημερώσει (μέσω των λογαριασμών της ύδρευσης, ας πούμε), να απαιτήσει (να σπάνε για παράδειγμα τα χαρτοκιβώτια όσοι τα ρίχνουν ολόκληρα εντός των κάδων), να επιβάλει πρόστιμα. Γιατί ο λαϊκισμός -ως γνωστόν- δεν φέρνει αποτελέσματα.  Να αλλάξει επίσης τη χωροθέτηση των κάδων, να τους ανανεώσει. Όσο δεν κάνει τίποτε από όλα αυτά τόσο η Δημοτική Αρχή είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία δυσφημεί την πόλη καθημερινά.

Όταν οι κάδοι από το απόγευμα του Σαββάτου έχουν γεμίσει και την Κυριακή τα σκουπίδια  έχουν χυθεί σε ολόκληρο το πεζοδρόμιο  αλλά και το οδόστρωμα (βλ. φωτογραφία), μέχρις ότου τους αδειάσουν  τη Δευτέρα, ενώ  θα έχουν  βρωμίσει και το πεζοδρόμιο (που ούτως ή άλλως δεν καθαρίζεται σχεδόν ποτέ) τότε η ευθύνη είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Δήμου.

Ας το σκεφθούν λοιπόν οι …αρμόδιοι και ας δράσουν όσο είναι καιρός. Αλλιώς, όταν λήξει η θητεία τους, θα έχουν αφήσει πίσω τους μια πόλη - βασίλισσα των σκουπιδιών.

    Πρωτοποριακή η χωροθέτηση των κάδων... 

Η πριν λίγο καιρό ακέραιη τηλεόραση, πεταμένη πάνω στο οδόστρωμα, στον ανισόπεδο της Κιάφας...  και ό,τι έμεινε από αυτήν. Άλλη μία συσκευή αναπαύεται μέσα στα χόρτα. Κανένας υπάλληλος της καθαριόηττας δεν τις βλέπει; Πώς αδειάζουν τον κάδο δίπλα; Καμία επικοινωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στους υπαλλήλους της καθαριότητας και της περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων; 
Αλλά θα πείτε... αν υπήρχε, δεν θα έμεναν στη θέση τους για μήνες...  Ποια ανακύκλωση και πράσινα άλογα... 
(Για το χύμα σκουπιδαριό σε όλη την ακτίνα και τον δρόμο ή τα άκοφτα χόρτα δεν χρειάζονται σχόλια... είναι η κανονικότητα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]