Περιφ.Ηπείρου:Με επιτυχία η ημερίδα-αφιέρωμα με θέμα «Γυναίκα και Πολύμορφη Βία: Διαστάσεις-Πρόληψη-Αντιμετώπιση».

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ
 ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στην εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στις 21 Νοεμβρίου η ΠΕΠΙΣ Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Ιωαννίνων, πραγματοποίησε ημερίδα-αφιέρωμα με θέμα «Γυναίκα και Πολύμορφη Βία: Διαστάσεις-Πρόληψη-Αντιμετώπιση». Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας τον προβληματισμό τους και το ενδιαφέρον για ενημέρωση επί του θέματος. Οι ομιλητές, κα Ζέφη Δημαδάμα αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, η κα Αναστασία Γιογλή, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η κα Χριστίνα Παππά, ψυχίατρος, η κα Αθηνά Βαγγέλη, αστυνόμος, και οι δημοσιογράφοι Βίλιαν Στασινού και Βλάσης Ντόκας εκ μέρους των Μ.Μ.Ε., ενημέρωσαν έγκυρα και εμπεριστατωμένα τους παρευρισκόμενους για το παγκόσμιο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών, τις νομικές διαστάσεις, αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης των συνεπειών του.
Σύμφωνα με αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1 στις 3 γυναίκες έχει υποστεί κάποια μορφή βίας, η οποία πλήττει αδιάκριτα γυναίκες κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικής κατάστασης. Περιστατικά καταγράφονται σε όλες τις χώρες προηγμένες και μη, ενώ η οικονομική κρίση προκαλεί την επιδείνωση του φαινομένου.
 Καθημερινά καταγγέλλονται πράξεις κακοποίησης που θίγουν τη σωματική ακεραιότητα της γυναίκας, το δικαίωμά της στην εργασία, στη δυνατότητά της να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ως μητέρα και στο δικαίωμα να αναπτύσσεται ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα.
Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στηρίζει κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στον αγώνα κατά της κακοποίησης των γυναικών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Στην Ήπειρο, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, από Συμβουλευτικά Κέντρα τα οποία λειτουργούν στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020, ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]