Μέσα Νοεμβρίου επιστρέφουν για διαπραγματεύσεις οι δανειστές

Στα μέσα Νοεμβρίου θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των εκπροσώπων των θεσμών προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τη δεύτερη αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Σε δηλώσεις της η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, είπε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, η οποία έληξε στις 27 Οκτωβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, έγιναν «εποικοδομητικές συζητήσεις» οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες. Η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι «όλες οι πλευρές έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το συντομότερο δυνατό».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει προοπτική να ανοίξει η συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος πριν από το τέλος του χρόνου, όπως είχε αναφέρει ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται βάσει της συμφωνίας του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία θέτει το τέλος του έτους ως χρονικό ορίζοντα για τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]