Ιωάννινα:Για να συνεχίσεις να είσαι τουριστικός προορισμός χρειάζεσαι επενδύσεις ,υποδομή και νοοτροπία....

Σιγά σιγά τα Γιάννινα αλλά και μεγάλο μέρος του νομού, γίνονται όλο και περισσότερο τουριστικός προορισμός καθώς η ιστορία και το φυσικό κάλλος είναι πόλος έλξης. Συγκινητική η προσπάθεια της δημοτικής αρχής και της περιφέρειας Ηπείρου για την προβολή του τόπου, όμως αυτό δεν αρκεί.
Όταν ο επισκέπτης περπατά στην πόλη και δεν ξέρει σε ποιο πλακάκι θα σκοντάψει,όταν περνά δίπλα από παμπάλαιους κάδους απορριμμάτων με τα καπάκια ανοιχτά και τις οσμές να σε ακολουθούν,όταν θελήσεις να περιπλανηθείς στην πόλη με το αυτοκίνητό σου και κοντεύεις να βγάλεις όσα έφαγες από τις λακκούβες,τα σαμαράκια και τις εκατοντάδες κακοτεχνίες,τότε για ποιο τουριστικό περιβάλλον μιλάμε;.
Όντως τα έργα ανακατασκευής κεντρικών δρόμων της πόλης μετά από δεκαετίες μπαλωμάτων, είναι μια καλή αρχή που πρέπει όμως να συνεχιστεί.Για να συνεχιστεί όμως χρειάζονται χρήματα και τέτοια δεν υπάρχουν. Από την άλλη πλευρά μιλήσαμε για τουριστική νοοτροπία,κάτι που οι παρούσες γενιές δεν έχουν. Προσπαθούν είτε στο φαγητό,είτε στην αγορά τουριστικών ειδών,είτε στον ύπνο να γδάρουν τους επισκέπτες κουβαλώντας αυτή την νοοτροπία από το παρελθόν. Και φυσικά αυτός δεν είναι ο κανόνας αλλά μόνο η είσοδος νέων ανθρώπων με τουριστική εκπαίδευση στο χώρο θα μπορούσε να αλλάξει το υπάρχον σκηνικό. Αν όλα τα παραπάνω δρομολογηθούν τότε η περιοχή και με χρήματα από τον τουρισμό θα δει ανάπτυξη που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Κωνσταντίνος Πάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]