Ψηφιακή μαστογραφία: Το λάθος που την απέκλεισε από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ – Τι θα γίνει στη συνέχεια

Εκτός της λίστας του ΕΟΠΥΥ, τίθεται η ψηφιακή μαστογραφία, βάσει του ΦΕΚ για την ανακοστολόγηση παλαιών και την κοστολόγηση νέων ιατρικών πράξεων.

Όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του (20/10/16) το υπουργείο Υγείας, στις 86 νέες ιατρικές πράξεις που με υπουργική απόφαση  θα αποζημιώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ, θα συμπεριλαμβανόταν και η ψηφιακή μαστογραφία (DM) .

Ωστόσο, όπως εκ των υστέρων διαπιστώνεται, η συγκεκριμένη εξέταση δεν αναφέρεται στη λίστα των εξετάσεων που δημοσιεύτηκε στο σχετικό ΦΕΚ. Αντ΄ αυτού συμπεριλαμβάνονται οι εξετάσεις ψηφιακή ακτινογραφία (DR) και ψηφιοποιημένη ακτινογραφία (DR).

Το υπουργείο Υγείας αποδίδει τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης εξέτασης από τη λίστα του ΦΕΚ σε "τυπογραφικό λάθος, το οποίο θα διορθωθεί άμεσα", χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν ενημέρωση για την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το γεγονός αυτό, μέχρι στιγμής, δεν προβλέπεται να επιφέρει κάποια καθυστέρηση στην ανάρτηση των νέων κωδικών στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, η οποία εκτιμάται ότι θα  γίνει εντός της εβδομάδας,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]