Ιωάννινα:Με επιτυχία η Έκθεση Συμβατικής Ζωγραφικής και της ζωγραφικής σε ταμπλέτα του Κώστα Καλέντζη [βίντεο]

΄Βίντεο από την έκθεση και τις ψηφιακές παρουσιάσεις-σεμινάρια στα Ιωάννινα. Άψογη η διοργάνωση και η διοικητική υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, φιλοξένησε  στον Εκθεσιακό Χώρο του (Αγίας Μαρίνας 55), την «αναδρομική έκθεση συμβατικής ζωγραφικής και ζωγραφικής σε tablet» του Ηπειρώτη ζωγράφου Κώστα Καλέντζη.
Τα έργα που είχε  την ευκαιρία να θαυμάσει το κοινό  αποτελούν ένα δείγμα από τη δουλειά του κ.Κώστα Καλέντζη  τα τελευταία χρόνια και εκφράζουν τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις που κατά καιρούς υλοποιούνται με διάφορε τεχνικές και στυλ.
Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης αυτής (κατά το ένα της μέρος) ήταν η  τεχνική ζωγραφικής σε tablet (ipad).
Οι επισκέπτες είχαν  την ευκαιρία να δουν εκτός από τους πίνακες και τον τρόπο δημιουργίας τους.
Όπως μας είπε ο Κώστας Καλέντζης επειδή ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του γίνεται εκτός εργαστηρίου, η δυνατότητα σχεδίασης στην ταμπλέτα με εικονικά εργαλεία, απλοποιεί τη ζωγραφική διαδικασία.
Αξίζει να σημειώσουμε, κατά τα λεγόμενα του καλλιτέχνη, ότι τo έναυσμα διοργάνωσης εκθέσεων ζωγραφικής σε ταμπλέτα  ήταν η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής  ipad από τον Άγγλο ζωγράφο Ντέιβιντ Χόκνευ στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.
Οι δύο πρώτες του εκθέσεις ζωγραφικής  ipad, έγιναν το 2013 και 2014 στις Βρυξέλλες.
Δείτε το βίντεο του Κώστα Καλέντζη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]