Τσίπρας: Η οικονομία βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης | Η ΝΔ θέλει 4ο Μνημόνιο

Στη φάση της ανάκαμψης βρίσκεται η ελληνική οικονομία, μετά από έξι χρόνια βαθιάς κρίσης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που υπογράμμισε πως το 2016 αναδεικνύεται ως το έτος σταθεροποίησης της οικονομίας.
Απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί αυτή η θετική δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα, είναι αποσαφήνιση της στρατηγικής γύρω από τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους «πλέον έφτασε η στιγμή να αναγνωριστούν οι προσπάθειες μας μέσω της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους».
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και του καθορισμού άμεσα και εντός Δεκεμβρίου των βραχυπρόθεσμων μέσων διευθέτησης του ελληνικού χρέους, «επιδιώκουμε ταυτόχρονα, από την αρχή του νέου έτους, να ξεκινήσει ο καθορισμός και των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων».
«Ιδιαίτερα σε μια ρευστή διεθνή συγκυρία, όλοι πια συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να διαιωνίζεται το ελληνικό ζήτημα. Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα αποτελεί τελευταίο οχυρό σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», τόνισε και σημείωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο θα πρέπει να μας οδηγήσουν όχι σε μοιρολατρία αλλά σε δράση, ώστε να μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία, φέρνοντας ως παράδειγμα την κρίση του Brexit, που πρέπει να μετατραπεί σε επενδυτική ευκαιρία για τον ναυτιλιακό κλάδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο θα πρέπει να μας οδηγήσουν όχι σε μοιρολατρία αλλά σε δράση, ώστε να μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία, φέρνοντας ως παράδειγμα την κρίση του Brexit, που πρέπει να μετατραπεί σε επενδυτική ευκαιρία για τον ναυτιλιακό κλάδο και κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται στην χώρα μας, πρώτοι εκείνοι, «δίνοντας το έναυσμα της εμπιστοσύνης και στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα που αναμένει». «Οι προκλήσεις για το μέλλον είναι μεγάλες. Ωστόσο η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συνταξιδιώτης στις τρικυμίες και στις νηνεμίες. Θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας στους διεθνείς οργανισμούς. Να βελτιώνει πολιτικές με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κατ' επέκταση της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, το 2017 είναι ο χρόνος που όλοι περιμένουμε να βρει την Ελλάδα να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς μεγέθυνσης, να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέφει αυτοδύναμη στις αγορές χρήματος. Επισήμανε ότι αυτό εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές αλλά και οι επίσημοι φορείς της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Η εκδήλωση για τον έναν αιώνα παρουσίας της Ένωσης Εφοπλιστών γίνεται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]