[Ελλάδα]Χρωστούσε .2 ενοίκια ..και της έκοψε το ρεύμα

Η Ιστορία της γυναίκας από την Πάτρα
Η κρίση… έχει τινάξει στον αέρα (σε πολλές περιπτώσεις) και τις σχέσεις ιδιοκτητών – ενοικιαστών! Και φυσικά δεν είναι μόνο οι ενοικιαστ
ές που δημιουργούν προβλήματα (φεύγουν και αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς κλπ) αλλά και κάποιοι ιδιοκτήτες.

Από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα του πως ένα πρόβλημα ενώ μπορεί να λυθεί με κατανόηση και διάλογο μετετράπη σε… «πόλεμο» είναι αυτό που συνέβη μεταξύ ενός Πατρινού και της νοικάρισσάς του! Με φόντο δύο οφειλόμενα ενοίκια και τη διακοπή ρεύματος στην οποία προχώρησε ο σπιτονοικοκύρης…!

Ο πατρινός με έντονη κοινωνική ζωή, προερχόμενος από τον επιστημονικό χώρο, διαθέτει σπίτι το οποίο νοικιάζει. Η γυναίκα αντιμετώπισε ένα σύνηθες πρόβλημα λόγω της κρίσης, είχε υποσχεθεί πως δεν θα αφήσει οφειλές στον σπιτονοικοκύρη της, όμως εκείνος… δεν «χαμπάριαζε»! Έτσι για δύο μηνιάτικα (και το τρίτο που μόλις είχε μπει) της έκοψε το ρεύμα. Βλέπετε η γυναίκα το είχε αφήσει απλήρωτο, και ο ιδιοκτήτης στο όνομα του οποίου ήταν ο λογαριασμός προχώρησε σε διακοπή.

Πάντως ακόμη και κάποιοι δικηγόροι συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να είναι ιδιαίτερα σκληροί. «Οι ιδιοκτήτες πρέπει να κινηθούν άμεσα, ακόμη και από τον δεύτερο μήνα μη πληρωμής, γιατί και η συντομότερη διαδικασία απαιτεί κάποιους μήνες. Έτσι, όταν φτάνουν σε μας τους δικηγόρους αφενός έχουν χάσει τα τρέχοντα ενοίκια, αφετέρου θα χάσουν και τα μελλοντικά (μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση δηλαδή) γιατί είναι γεγονός ότι όσο αυξάνεται μία οφειλή τόσο πιο δύσκολη είναι η πληρωμή της» μας είπε έμπειρος νομικός.

Αν ο όρος που δεν τηρείται είναι η μη καταβολή μισθώματος, προβλέπεται ταχεία διαδικασία έξωσης και καταβολής μισθωμάτων (λέγοντας «ταχεία» να μην αισιοδοξούμε και πολύ) αν δε είναι παραβίαση άλλου όρου καταφεύγουμε κανονικά στα δικαστήρια με μάρτυρες. Γενικά, τα δικαστήρια, εκτός από κραυγαλέες περιπτώσεις και υπό τον όρο καταβολής του ενοικίου προστατεύουν τους ενοικιαστές, γιατί είναι γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες στο παρελθόν έκαναν κατάχρηση των όρων. Όμως στις περιπτώσεις δυστροπίας στην πληρωμή το ζήτημα αλλάζει και ούτε καν η αναβολή της δίκης είναι εύκολη. Ωστόσο κανείς δικηγόρος δεν συναινεί στην διακοπή ρεύματος.

ΠΗΓΗ: dete.gr//via:http://www.medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]