Ιωάννινα:Κάλεσμα απο το Σωματείο Μετάλλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ      
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 6.30 στο Δημαρχείο.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,
«Η επίθεση στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Το συνεχιζόμενο σήριαλ των αξιολογήσεων – προαπαιτούμενων – δόσεων οδηγεί σε συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Μετά τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα (Υπερταμείο – ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, νέα φορολογικά βάρη, περικοπές συντάξεων, απλήρωτη εργασία - Spider και λοιπές επιχειρήσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, απόφαση για ιδιωτικοποίηση της Μεταλλουργικής Ηπείρου κτλ.) ακολουθούν ο εργασιακός και ο συνδικαλιστικός νόμος ενώ αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και έρχεται ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια. Ήδη ανακοινώθηκε το πόρισμα της  «επιτροπής εμπειρογνωμόνων» για το εργασιακό ενώ είχε προγραμματιστεί πρώτη συνάντηση θεσμών – Κατρούγκαλου στις 17/10».
Ζητούμενο της Συγκέντρωσης είναι οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά σωματεία και οι συλλογικότητες να πιάσουν το νήμα, να ανοίξουν τη συζήτηση, να οργανώσουν τον κόσμο της εργασίας. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να «πάμε με μια από τα ίδια», ακόμα χειρότερα, που ο υποταγμένος συνδικαλισμός έχει ήδη πάρει θέση: συγκρότησε το καλοκαίρι μέτωπο με τους εργοδότες (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, κ.α.) και την Κυβέρνηση.
«Είναι τώρα η ώρα να συντονιστεί όλο το αγωνιστικό δυναμικό και να αναλάβουμε έμπρακτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα, να σχεδιάσουμε την αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση και να συμβάλουμε στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της επίθεσης».
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30μ.μ.
 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]