Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Λευκίμμη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, πρωινές ώρες εχθές, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΧΙΑΛΟΣ'' Ν.Χ. 471, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης ν. Κέρκυρας.
Στο εν λόγω σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από ν. Παξών με προορισμό το λιμένα ν. Κέρκυρας, επέβαιναν τριάντα εννέα (39) επιβάτες και δύο (02) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Α/Ψ ''ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ'' Τ.Λ. 43 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π ''ΣΠΥΡΟΣ'' Τ.Κ. 27 καθώς και το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΡΟΚΕΤ'' Τ.Κ. 1125, με τη συνδρομή των οποίων πραγματοποιήθηκε η μετεπιβίβαση των επιβατών και η ασφαλής μεταφο
ρά τους στο λιμένα Λευκίμμης.
Το ''ΑΓΧΙΑΛΟΣ'' στη συνέχεια, αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΔΙΑΣ'' Ν.Π. 4447, κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το ''ΔΙΑΣ'' και συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα καρνάγια Μανδουκίου ν. Κέρκυρας όπου ανελκύστηκε.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης των ζημιών και διατήρησης ισχύος Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεωρήσεως μετά από βλάβη - ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]