Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017

Προβλέπει ανάπτυξη 2,7%, πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ, αλλά και 760 εκατ. ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά
Ανάπτυξη 2,7% προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, το οποίο κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη αυτή που σηματοδοτεί την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης.

Επίσης, το προσχέδιο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ - υψηλότερο απ' το στόχο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής που ήταν 1,75% του ΑΕΠ - αλλά και 760 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά.

Όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό των 760 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνεται ως πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που χορηγείται στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά ,τα οποία υπολογίζεται ότι θα είναι 267.000 καθώς από 1.1.2017 το Εισόδημα αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]