Δημοσκόπηση MARC: Μεγάλη απογοήτευση από την κυβέρνηση

Κόλαφος είναι για την κυβέρνηση δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτών που είναι απογοητευμένοι από την πορεία της κυβέρνησης. Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένη από την κυβέρνηση, ενώ έκδηλος είναι ο φόβος ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Ειδικότερα, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον σε ποσοστό 83,1%, έναντι του 12% που ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Επίσης, αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης αρνητικά ή μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 83,8%, έναντι του 14,3% που την αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά.
Τα συναισθήματα των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την έρευνα, είναι: Απογοήτευση (37,7%), Οργή (34%), Δυσπιστία (9,3%), Κατανόηση (7,7%), Ανοχή (7,3%), Υποστήριξη (2,5%).
Σε ερώτημα για το πώς θα ήταν τα πράγματα εάν κυβερνούσε η ΝΔ, το 34,6% απάντησε καλύτερα, το 34,4% χειρότερα ενώ το 26,1% περίπου τα ίδια.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία των ΑΛ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ικανοποίηση σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού εξέφρασε μόλις το 13,2% (απάντησαν ναι και μάλλον ναι) ενώ το 72% εμφανίστηκε δυσαρεστημένο (όχι και μάλλον όχι).
Ερωτηθέντες για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.
Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα υψηλό, όμως, είναι το ποσοστό αυτών που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ, καθώς το 45,9% απάντησε «κανένας ιδιαίτερα».
Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ποσοστό 76,7% απαντά «όχι και μάλλον όχι» και ποσοστό 16,2% «ναι και μάλλον ναι». Επιπλέον, σε σχετική ερώτηση το 74,6% των ερωτηθέντων βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη διαδικασία αδειοδότησης, έναντι του 16,7% που πιστεύει πως αυτή αποσκοπούσε στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 25,8% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαδικασία, ενώ ένα 64,8% διαφωνεί.
Στη δημοσκόπηση συμπεριελήφθη και ερώτηση για το αν οι πολίτες θέλουν να κλείσει ο Alpha, με το 90,3% να απαντά ότι δεν πρέπει να κλείσει, ενώ το 4,3% να πιστεύει το αντίθετο.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]