H Κομισιόν πιέζει για πρόστιμα κατά VW από 20 κράτη μέλη της ΕΕ

Ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργάζεται με τις εθνικές αρχές 20 κρατών μελών του μπλοκ, με το στόχο να επιβληθούν πρόστιμα κατά της Volkswagen και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη χειραγώγηση των δοκιμών ρύπων.

Η Κομισιόν πιστεύει πως η VW παραβίασε δύο νόμους του ευρύτερου ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου για την προστασία των καταναλωτών σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου Κρίστιαν Βίγκλαντ.

Οι κανόνες για τους οποίους έκανε λόγο ο εκπρόσωπος, είναι η οδηγία για την πώληση καταναλωτικών αγαθών και τις σχετικές εγγυήσεις, καθώς και η οδηγία για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές από την πλευρά των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές.

Πάντως, ο Βίγκλαντ διευκρίνισε ότι η Κομισιόν δεν έχει τη δικαιοδοσία να απαιτήσει άμεσα πρόστιμα και αποζημιώσεις από εταιρίες που παραβιάζουν την νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών. Ελπίζει ωστόσο ότι θα συντονίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι εθνικές αρμόδιες αρχές προκειμένου να παρθούν αυτές οι αποφάσεις.
Euractiv
Από Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]