Επικράτηση του «πλαστικού χρήματος» μέσω των capital controls

Τα capital controls έφεραν την «επίθεση» του πλαστικού χρήματος στην αγορά καθώς πολλές επιχειρήσεις  παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες και αύξησαν τα τερματικά POS κατά 75% μέσα σε ένα μόλις χρόνο.  Αντίστοιχα, 2 στις 3 επιχειρήσεις διαθέτουν λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής e-banking (αύξηση 37%).
Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος για τις επιχειρήσεις, μεγαλύτερη κινητικότητα, όπως είναι αναμενόμενο, συγκεντρώνει ο κλάδος του εμπορίου, όπου οι επιχειρήσεις με εγκατεστημένο POS αποτελούσαν ποσοστιαία τον Ιούλιο του 2016 το 66,5% έναντι 28,7% που είναι για τη μεταποίηση και 45% για τις υπηρεσίες.
Επιπλέον, όπως διαπιστώνει η Συνομοσπονδία στην έρευνα της, πλέον, δύο στις τρεις επιχειρήσεις διαθέτουν λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής e-banking, με τον αριθμό τους να καταγράφει αύξηση κατά 37%.
Μεγάλη είναι και η δυναμική του e-banking μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς το 66,4% διέθετε (τον Ιούλιο του 2016) λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής. Το ποσοστό αυτό για τον κλάδο του εμπορίου είναι στο 65,1% των επιχειρήσεων, στον τομέα των υπηρεσιών οι εταιρείες που έχουν λογαριασμό e-banking ανέρχονται σε 62,8%, με το ποσοστό αυτό να φθάνει στη μεταποίηση το 74,2%.
Ανασταλτικοί παράγοντες προς την κατεύθυνση ευρύτερης υιοθέτησης των ηλεκτρονικών συστημάτων πληρωμών είναι η καθυστέρηση στην εφαρμογή του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, η ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο, το υψηλό διοικητικό κόστος από την εισαγωγή συστημάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης, τα αυξημένα κόστη τραπεζικών προμηθειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 50% των επιχειρήσεων καταβάλλουν προμήθεια άνω του 1%
πηγη toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]