«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ» Ο φασισμός θέλει τσάκισμα!

Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»
και της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ»

Γιάννενα, 15/09/2016
Ο φασισμός θέλει τσάκισμα!
Με αφορμή τη βεβήλωση της συναγωγής με φασιστικά σύμβολα, αλλά και τα πρόσφατα ξενοφοβικά περιστατικά στο Ωραιόκαστρο, όπου γονείς αρνούνται την εκπαίδευση σε προσφυγόπουλα, ας θυμίσουμε μερικές βασικές αρχές:
Ο αγκυλωτός σταυρός, έξω από μια εβραϊκή συναγωγή, είναι το σύμβολο του φασισμού και όχι «απερισκεψία πιτσιρικάδων». Είναι το καμπανάκι για μια κοινωνία, όπου η Χρυσή Αυγή, στηριζόμενη ανοιχτά από το σύστημα εξουσίας, έχει εισχωρήσει (και) στα σχολεία. Η απάντηση δεν είναι ούτε ανθρωπιστική, ούτε γενικόλογα παιδαγωγική. Το φασισμό δεν τον «παθαίνει» κάποιος από εξωγενείς αιτίες, αλλά τον επιλέγει. Και αν απορούμε για το «πώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην πόλη μας», πριν από μερικές μέρες μόνο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της νεοναζιστικής ΧΑ καταφέρονταν κατά των προσφύγων επειδή δεν είναι ομόδοξοι, ομοεθνείς και ομόγλωσσοι. Λίγες μέρες μετά ήρθε ξερή αντίδραση ενός συλλόγου Γονέων κατά των προσφυγόπουλων με ανακοίνωση προς επιβεβαίωση των παραπάνω.
Ο φασισμός δεν είναι πρόβλημα «προσωπικό» και δεν οφείλεται σε κάποια στιγμιαία στρέβλωση ή προσωπικό πρόβλημα. Είναι πρόβλημα πολιτικό, είναι ο ακοίμητος και απαίσιος φρουρός του καπιταλισμού, όταν ο τελευταίος νιώθει ανασφαλής. Αν αναρωτιέστε γιατί, δείτε πως «ξεπλένουν» τα κανάλια την απαράδεκτη απόφαση του συλλόγου γονέων στο Ωραιόκαστρο ή και οι «καθωσπρέπει» και «φιλελεύθεροι» πολιτικοί σχηματισμοί όπως το Ποτάμι.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέχεται και υποδαυλίζει τα ρατσιστικά περιστατικά, είτε αποδεχόμενη την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας (τα αποτελέσματά της μπορείτε να τα δείτε μια βροχερή μέρα στον Κατσικά), είτε κινητοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής κατά αλληλέγγυων και διαδηλωτών, ο φασισμός δεν θα υποχωρήσει με κανέναν άλλο τρόπο, παρά αν το σταματήσουμε εμείς. Ο κόσμος της δουλειάς, της εκπαίδευσης, οι φοιτητές, οι νεολαίοι, οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι.
Ο εχθρός μας δεν είναι οι ξένοι. Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός σε κάθε του έκφανση.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στη Συναγωγή.
Ζητάμε ανοιχτή εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ένταξη στα σχολεία. Όχι στη γκετοποίηση στους καταυλισμούς – κολαστήρια.
Να ανοίξουν τα κλειστά δημόσια κτίρια (γηροκομεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία με τις κατάλληλες επισκευές) για όσους μένουν προσωρινά, καθώς και μέσω των δήμων να λειτουργήσουν προγράμματα στέγασης σε κατοικίες για όλους τους πρόσφυγες που θέλουν να μείνουν, σε όλους τους δήμους της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]