«Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη» - Πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών

«Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη» - Πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών

«Κανένας μαθητής χωρίς σχολικά είδη», είναι το μήνυμα του Δήμου Ιωαννιτών που ξεκίνησε πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών προκειμένου να ενισχυθούν τα παιδιά οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, μίλησε για «μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να ανακουφίσει οικογένειες που έχουν ‘σαρωθεί’ από την κρίση» και κάλεσε τους συμπολίτες να την αγκαλιάσουν.
Η διανομή των σχολικών ειδών θα γίνει σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ιωαννιτών και των κοινωνικών λειτουργών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.
Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών έχει ξεκινήσει και γίνεται στο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες  9.30 π.μ. έως 1μ.μ.
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπάρχει συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς, ενώ ο Δήμος έχει απευθυνθεί σε ντόπιους καταστηματάρχες και επιχειρήσεις ζητώντας τους να την  στηρίξουν.
Τα σχολικά είδη τα οποία συγκεντρώνονται είναι:
● Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου -λυκείου
● Τετράδια 3- 4 θεμάτων
● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
● Τέμπερες - Κηρομπογιές -Μαρκαδόροι - Ξυλομπογιές
● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
● Μολύβια- Στυλό- Γόμες- Ξύστρες
● Διορθωτικά
● Πινέλα
● Κασετίνες
● Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
● Φακέλοι με λάστιχο
● Χαρτί Α4
● Διαφάνειες
● κόλες (στικ και υγρή)
● Πλαστελίνες
● Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων
● Ψαλιδάκια
● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)


Ένταξη των προσφυγόπουλων στις σχολικές δομές

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ρωτήθηκε σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στις σχολικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών, για να απαντήσει πως «το σχέδιο ένταξης των παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες, είναι με ευθύνη του Υπουργείο Παιδείας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δηλώσει ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προσφέρουμε και σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα εκπαίδευσης».
Κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί σε άλλες περιοχές της χώρας για την ένταξη παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες, ο κ. Κολόκας απάντησε πως «η τοπική κοινωνία της περιοχής μας έχει δείξει ώριμα και θετικά αντανακλαστικά και στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και τώρα, φτάνει να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για την ένταξη αυτών των παιδιών στην εκπαίδευση».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]