Έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους με φυσικές καταστροφές

Την έκτακτη χρηματοδότηση δήμων που επλήγησαν πρόσφατα από φυσικές καταστροφές αποφάσισαν ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, και ο υφυπουργός Οικονομίας, Α. Χαρίτσης. Έτσι, ο δήμος Θερμαϊκού, ο δήμος Θάσου, οι δήμοι των νομών Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τρικάλων, καθώς άλλοι δήμοι της χώρας που επλήγησαν, θα ενισχυθούν με 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό δίνεται με τη μορφή έκτακτης χρηματοδότησης και θα διατεθεί αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές των προηγούμενων ημερών, μετά από απόφαση του.
Τα χρήματα προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν στους δήμους μέσω του υπουργείου Εσωτερικών. Προορίζονται να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες και πρόκειται να δοθούν απολογιστικά.
Η πρωτοβουλία των δύο υπουργείων εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών. Για την υλοποίηση των έργων, οι Δήμοι θα μπορούν να υποστηριχτούν από εξειδικευμένες ομάδες της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ), κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης υπουργικής απόφασης του υφυπουργού Οικονομίας για την υποστήριξη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πέρα από την κάλυψη των άμεσων αναγκών, απαιτείται η υλοποίηση έργων τοπικών υποδομών που θα αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]