[Κόσμος]Ο Γερμανικός στρατός ξεκινά να εκπαιδεύει πρόσφυγες

Η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας και το γραφείο ευρέσεως εργασίας, με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, πειραματίζονται με μια νέα στρατηγική για να ενσωματώσουν τους νέους πρόσφυγες στην αγορά εργασίας, αναφέρει η EurActiv Γερμανίας.

«Ξεκινάμε με 50 πρόσφυγες από τη Συρία», δήλωσε ο Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν,  στη συνάντηση της με την πρώτη ομάδα εκπαιδευομένων σε βαυαρικό στρατώνα. Οι νέοι άνδρες θα εκπαιδευτούν από την Bundeswehr σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες και θα αναπτύξουν βασικές δεξιότητες στον τομέα των κατασκευών και της συγκόλλησης.

Η Γερμανία ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτείται για να εισέλθουν στην γερμανική αγορά εργασίας και θα αποκτήσουν επίσης πολύτιμη εμπειρία για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους όταν ίσως επιστρέψουν στη Συρία. «Θα προχωρήσουμε σε απολογισμό μετά τις πρώτες 12 εβδομάδες», πρόσθεσε η υπουργός Άμυνας.

Το Γερμανικό Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας επιλεγεί 100 ενταγμένους Σύριους οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν στη Γερμανία για το πρόγραμμα. Οι μισοί ξεκίνησαν την τρίμηνη εκπαίδευσή τους τη Δευτέρα (29 Αυγούστου). «Είναι η συμβολή μας στην προσπάθεια ένταξης των Σύριων προσφύγων», δήλωσε η υπουργός.

Ένα πιστοποιητικό από την Bundeswehr βελτιώνει κατά πολύ τις πιθανότητες του κατόχου να γίνει αποδεκτός σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή να βρει εργασία.

Ο επικεφαλής του γραφείου εργασίας Φράνκ-Γιούργκεν Βάιζε δήλωσε ότι περίπου μόνο το ένα δέκατο των προσφύγων είναι εκπαιδεύσιμο, καθώς η πλειοψηφία θα πρέπει πρώτα να κάνει μαθήματα γλώσσας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Μέχρι στιγμής, η εκπαίδευση των ανδρών από το στρατό πραγματοποιείται με τη βοήθεια διερμηνέων. Η Υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης την επιθυμία της να συμμετέχουν «περισσότερες νεαρές γυναίκες» στο μέλλον, ιδιαίτερα σε σεμινάρια ιατρικής εκπαίδευσης.
Euractiv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]